RUPA U ZAKONU

Osvojio 2 miliona USD, a i dalje se hrani u narodnoj kuhinji

Apsurd je da Leroj Fik, nakon što je osvojio milione, koristi popuste, za koje plaćaju porezni obveznici
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.05.2011. 19:52h

Iako je prošle godine osvojio oko 2 miliona USD, Amerikanac Leroj Fik (59) je i dalje svakog dana u narodnoj kuhinji, piše Daily Mail.

Nakon što je osvojio novac u televizijskom kvizu, Fik je kupio kuću i novi kabriolet Audi. Ipak, kako je nedavno priznao, i dalje koristi karticu kojom u trgovinama kupuje jeftiniju hranu.

Država Mičigen već neko vrijeme muku muči sa rupama u zakonu koje osobama koje imaju milione omogućavaju takve popuste. Pravo na takvu socijalnu pomoć dodjeljuje se na osnovu prihoda, a dobitak na lutriji, prema zakonu, to nije.

Fik se, kako je rekao, zbog kartice, koja mu je prije dobitka na lutriji bila potrebna, obratio službi za socijalnu pomoć.

"Rekli su mi da karticu mogu zadržati ako želim", rekao je Fik, dodajući da je od dobitka dao skoro pola iznosa na poreze.

Markice za hranu namijenjene su za pomoć siromašnijim porodicama.

"Apsurd je da Leroj Fik, nakon što je osvojio milione, koristi popuste, za koje plaćaju porezni obveznici", rekao je senator države Mičigen, Rik Džons.

Njegov kolega, senator Džon Mulenar, predložio je kladionicama i upravama lutrija da obavijeste vladu o novopečenim milinerima, kako bi oni mogli biti skinuti sa programa socijalne pomoći.

Markice za hranu svakodnevno koristi oko 1,9 miliona ljudi u Mičigenu, a čega je 805.000 djece.

Preporučujemo za Vas