Ron i Beti napravili uskršnje ukrase od preko 30.000 školjki za jaja

"Svakog Uskrsa ukrašavamo našu kuću i to nas čini sretnima. I ne samo nas, tome se raduju i naše komšije", kaže Beti.
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.04.2011. 14:56h

Ron (80) i Beti (77) Manolio proveli su sedam dana i napravili u svom dvorištu nevjerovatne ukrase koristeći školjke od više od 30.000 jaja.

Bračni par iz Ohaja svake godine pravi sličan ukras na svom travnjaku od 1957. godine, gdje od školjki za jaja naprave ogroman krst, uskršnjeg zeca, te druge crtane junake.

Ukras koji su napravili ove godine je dosad najveći. Planiran je čitavih 10 sedmica. Od velike pomoći u tom velikom poslu bili su im njihovo petoro djece i 10 unučadi.

"Svakog Uskrsa ukrašavamo našu kuću i to nas čini sretnima. I ne samo nas, tome se raduju i naše komšije", kaže Beti.

Njihovi prvi radovi bili su mnogo manjih dimenzija, napravljeni od školjki tek nekoliko stotina jaja. No, svake godine, sve je više ljudi dolazilo da vidi šta rade, pa su Manoliovi pravili i veće ukrase.

Kako im za njihov rad treba mnogo materijala, potražili su pomoć od lokalnog restorana, koji im je rado donirao školjke jaja koje im ne trebaju, ili izvade jaja iz školjki, ostave ih za potrebe restorana, a školjke daju bračnom paru za njihove ukrase.

"Nikada ne bacamo školjke nakon Uskrsa, pažljivo ih slažemo u kutije, sortiramo po boji, i čuvamo u podrumu do sljedeće godine".

Galerija

Bonus video: