FBI ispituje Madonine humanitarne akcije

Menadžeri dobrotvorne organizacije "Raising Malawi", koju je Madona pokrenula s ciljem građenja škole, potrošili 2,4 miliona funti, a da nijesu postavljeni ni temelji zgrade.
65 pregleda 0 komentar(a)
madona, Foto: Rojters
madona, Foto: Rojters
Ažurirano: 06.04.2011. 16:20h

Ovih dana Madona je bila u centru pažnje zapadnih medija zbog upletenosti u navodne humanitarne skandale.

Prošle nedjelje inostrani mediji objavili su da su menadžeri dobrotvorne organizacije "Raising Malawi", koju je Madona pokrenula s ciljem građenja škole, potrošili 2,4 miliona funti, a da nijesu postavljeni ni temelji zgrade.

Ubrzo nakon toga menadžeri su otpušteni, a iz organizacije "Raising Malawi" je potvrđeno da su trenutno odustali od gradnje elitne škole za djevojčice, koja je trebalo da košta 15 miliona dolara.

Kako navode inostrani mediji, menadžeri koji su bili zaduženi za gradnju novac su potrošili na plate, plaćanje skupih stanarina, članstva u golf klubu, automobile, te platu za vozača direktora škole, koji nikad nije ni otišao na posao s obzirom na to da škola nije bila sagrađena.

Pjevačica ipak nije odustala od plana da sazida školu, pa je tada izjavila će se svim silama potruditi da promijeni sliku Malavija, u kojem, po njenim riječima, vlada prava edukativna kriza.

Nedugo nakon toga, svjetski mediji su objavili vijest da se drugi njen humanitarni projekat u koji je uključena obrazovna humanitarna organizacija "Succes for Kids," našao pod istragom FBI-a zbog "određenih neregularnosti i sumnjivih aktivnosti".

Madona je ovoj organizaciji donirala 671 hiljadu dolara od 2001, a takođe je povukla i pojedine poznate prijatelje da daju novac u humanitarne svrhe. Madona je prema navodima stranih medija uspjela da skupi 33 miliona dolara za ovu organizaciju.

Pored ovih optužbi, objavljeno je i da je njen kabala centar takođe pod istragom zbog neregularnosti sa porezom.

Liz Rozenberg, Madonina portparolka, oglasila se prekjuče tvrdeći da ni popularna pjevačica ni njena organizacija u Malaviju nijesu pod istragom.

"Posljednjih dana određeni broj lažnih glasina o Madoninoj filantropiji, raširenih od strane blogera i tabloida, pojavio se na Internetu. Ni Madona ni Raising Malawi nijesu pod istragom FBI-a ni poreske uprave.

Užasno je što ljudi šire netačne glasine o Madoni", izjavila je Rozenbergova i dodala da će popularna pjevačica ostati posvećena pomaganju djeci u Malaviju. Ona, međutim, nije željela da komentariše optužbe na račun Madonine druge organizacije Success for Kids.

Na web sajtu te organizacije piše da upravo pop diva presjedava bordom direktora. Interesantan podatak je da su "Raising Malawi" i "Success for Kids" bile srodne organizacije, ali su se odvojile prije tri godine.

Bonus video: