Španski zatvorenik dvaput pobjegao iz zatvora na istu foru

Serna je zatvoren nakon što je na čelu bande koja je otela španskog biznismena 2008. i držala ga u zatočeništvu u jednom gradu u Portugalu.
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2011. 07:35h

Španska policija je uhapsila osuđenika koji je dva puta pobjegao iz pritvora nakon što je njegova supruga poslala lažne faksove u kojima je tražila njegovo oslobađanje, piše Daily Mail.

Zatvorenika Hosea Karlosa Sernu (57) policija je nedavno pronašla kako se skriva u svom domu, u predgrađu Madrida. Uhapšena je i njegova supruga Gema Marija Serna.

U decembru prošle godine, Serna je bio u zatvorskoj ćeliji u Arganda del Rej, gdje je čekao suđenje, kada su službenici dobili faks, navodno od regionalnog suda. Uslijedio je telefonski poziv osobe koja je tvrdila da je sudski izvršilac.

Službenici su pokušali da provjere drugi poziv, ali nisu dobili odgovor. Kad su dobili drugi poziv u kojem je potvrđeno da Serna treba da bude pušten iz zatvora, oslobodili su ga.

Oba poziva koji su službenici zatvora dobili bili su Sernove supruge.

Prošlog oktobra, Serna je pobjegao iz zatvora Valdemoro koristeći istu taktiku.

Serna je zatvoren nakon što je na čelu bande koja je otela španskog biznismena 2008. i držala ga u zatočeništvu u jednom gradu u Portugalu. Imao je nekoliko iznajmljenih kuća, gdje se krio i neko vrijeme živio pretvarajući se da je italijanski unverzitetski profesor. To je malo otežavalo potragu, ali ne zauvijek.

Bonus video: