ČEKAJUĆI DOZVOLU

Ruska crkva dijelom će zakloniti Ajfelov toranj

Dmitrij Medvedev, predstavio je Nikoli Sarkoziju, plan za izgradnju ruske Saborne crkve u Parizu, u neposrednoj blizini čuvenog Ajfelovog tornja, koji je simbol Pariza.
77 pregleda 0 komentar(a)
ajfelov toranj, Foto: Leparisien
ajfelov toranj, Foto: Leparisien
Ažurirano: 26.02.2019. 23:16h

Ruska pravoslavna crkva koja se gradi u Parizu, imaće pet kupola, kulturni centar i veliki vrt i djelimično će zakloniti pogled na Ajfelov toranj, piše Blic.

Predsjednik Rusije, Dmitrij Medvedev, predstavio je predsjedniku Francuske, Nikoli Sarkoziju, plan za izgradnju ruske Saborne crkve u Parizu, u neposrednoj blizini čuvenog Ajfelovog tornja, koji je simbol Pariza.

Iako će crkva biti visine 27 metara, i ne može mnogo zakloniti pogled na građevinu od 324 metra, gradske vlasti ipak kažu da moraju da budu sigurni da se crkva "uklapa u svoju okolinu i da će da traje", prije nego što izdaju dozvolu za gradnju.

Ruski zvaničnici u Parizu, kažu da je izgradnja crkve planirana za 2012. godinu, i da će projekat koštati oko 34.5 miliona evra.

"Želeli smo da napravimo kombinaciju pravoslavne tradicije i savremene arhitekture, koja će da stoji u srcu Pariza", izjavio je portparol crkve.