Scorpions sviraju na rođendanu Mihaila Gorbačova

Ova manifestacija ima i humanitarni karakter - cilj je da se prikupi pet miliona funti za borbu protiv raka.
0 komentar(a)
Ažurirano: 25.01.2011. 12:51h

Legendarni njemački hard rock sastav “Scorpions” sviraće na rođendanskoj proslavi nekadašnjeg predsjednika Sovjetskog Saveza, Mihaila Gorbačova.

Koncert povodom njegovog 80. rođendana biće održan održan 30. marta u “Rojal Albert Holu” u Londonu, a cijene ulaznica se kreću u rasponu od 35 pa do čak 100.000 funti, koliko košta VIP loža.

Ova manifestacija ima i humanitarni karakter, cilj je da se prikupi pet miliona funti za borbu protiv raka, a ovu akciju podržale su svjetske zvijezde Bono Voks, Hose Kareras, Hju Grant, Elizabet Harli i drugi.

Grupa “Scorpions” je bila veoma popularna u SSSR-u najviše zahvaljujući hitu “Wind Of Change”, koji je čak snimljen i na ruskom jeziku i bio svojevrsna himna u vrijeme rušenja Berlinskog zida i društveno-političkih promjena u Istočnoj Evropi.

Njemački sastav je 1988. godine u sklopu turneje “Savage Amusement” nastupio u Lenjingradu, a kasnije i Moskvi, što je bio veoma rijedak slučaj da neka grupa sa zapada svira u Sovjetskom Savezu (pre “Scorpionsa” to je godinu dana ranije uradila samo grupa “Uriah Heep”) pa su tamo stekli mnogobrojne fanove.

Inače, bend "Scorpions" je prošle godine objavio 17. album "Sting in the Tail" i trenutno se nalazi na velikoj oproštajnoj turneji.

Bonus video: