Šta se krije iza čuvene "osvetničke haljine" princeze Dajane?

Koktel haljina u kojoj se pojavila na zabavi, iako vrlo glamurozna i elegantna, nije nikako priličila jednoj princezi
9949 pregleda 1 komentar(a)
Princeza Dajana
Princeza Dajana
Ažurirano: 20.08.2019. 18:28h

Famoznu "revenge dress" (osvetnička haljina) britanska princeza Dajana obukla je na zabavi magazina Vanity Fair u junu 1994. godine, ali povod za izbor baš ove haljine, svakako nije bila ova zabava.

Te večeri, tog juna 1994. godine premijerno je emitovan dokumentarac pod nazivom "Prince Charles’ tell-all" - u kome princ govori o dešavanjima u svom životu, kao i o braku sa Dajanom.

Na ovaj način, ovim dokumentarcem trebalo je da se spere ljaga sa prinčevog imena, s obzirom da je nakon razvoda od Diane, 1991. godine, princ postao poprilično nepopularan u javnosti.

Međutim, dogodilo se zapravo suprotno - stvari su postale još gore, jer je Čarls priznao svoju nevjeru.

Na pitanje novinara "Da li je bio vjeran Dajani?", princ je odgovorio sljedeće: "Da. Sve dok stvari nijesu drastično krenule nizbro".

Britanska nacija bila je šokirana ovim otvorenim priznanjem i u tom trenutku sve oči su bile uprte u Dajanu i njen sljedeći potez.

Baš kao što je i javnost bila ljuta i preneražena ovom Čarlsovom izjavom, to se očekivalo i od Dajane.

Ipak, ona je javnost šokirala na potpuno neočekivan način.

Koktel haljina u kojoj se pojavila na zabavi, iako vrlo glamurozna i elegantna, nije nikako priličila jednoj princezi, s obzirom da je značajno otkrivala ramena i bila potpuno pripijena uz tijelo, a čak je i sama forma sa naborima i šlepom, bila pomalo nekonvencionalna.

U ovom upečatljivom modelu koji potpisuje britanska dizajnerka grčkog porijekla Kristina Stambolian, Dajana je zablistala na događaju samo nekoliko sati nakon televizisjkog emitovanja Čarlsovog "priznanja".