CILJ RASTEREĆENJE TOKIJA

Japan Airlines dijeli 50.000 besplatnih karata

U cijeloj ponudi postoji jedna caka - aviokompanije finansira isključivo put s aerodroma u Tokiju, Osaki i Kasai do krajnjeg odredišta, dok će sretni dobitnici morati da se pobrinu za karte iz vlastite države do nekog od tri japanska grada
4308 pregleda 1 komentar(a)
Japan Airlines, Foto: AP
Japan Airlines, Foto: AP

Japan Airlines poklanja 50 hiljada besplatnih avio-karata za obilazak slabije posjećenih djelova Japana.

U cilju rasterećenja Tokija, koji je ujedno i domaćin ovogodišnjih Olimpijskih igara, vlasti su u saradnji s aviokompanijom odlučile da daju karte svim međunarodnim turistima, koje će moći da se iskoriste već ovog ljeta, tačnije u periodu od 1. jula do 30. septembra.

Kako navodi CNN, putnici će po principu "najbrži prst" moći da biraju između četiri destinacije, a vrijeme polaska i odredište neće se znati sve do posljednjeg dana.

Ipak, u cijeloj ponudi postoji jedna caka.

Naime, aviokompanije finansira isključivo put s aerodroma u Tokiju, Osaki i Kasai do krajnjeg odredišta, dok će sretni dobitnici morati da se pobrinu za karte iz vlastite države do nekog od tri japanska grada.

Zainteresovani turisti se na konkurs mogu prijaviti samostalno, u paru ili kao četveročlana grupa.

Inače, japanska Vlada očekuje kako će "efekat olimpijade" donijeti približno dodatnih deset miliona posjetilaca u zemlju ove godine. Godišnji dolasci stranih posjetilaca u Japan u periodu od 2013. do prošle godine gotovo su se udvostručili.

Preporučujemo za Vas