BRITANSKA KRALJEVSKA PORODICA

Kraljica Elizabeta u izolaciji: Njene dužnosti preuzima princ Vilijam

Princ Vilijam je drugi u redu za titulu britanskog kralja, ali njegov otac Čarls je zbog godina takođe speman za izolaciju
6607 pregleda 0 komentar(a)
Britanska kraljica Elizabeta II, Foto: Shutterstock
Britanska kraljica Elizabeta II, Foto: Shutterstock

Bitanska Kraljica Elizabeta (93) nekoliko dana je razmatrala šta da uradi u vezi sa zaštitom svog zdravlja u vrijeme pandemije korona virusa. Sa suprugom Filipom (98) otputovala je u dvorac Vindzor. Tamo svake godine provode Uskrs, a sada su odmor započeli malo ranije. Iz svoje rezidencije u Windsoru obratila se naciji. 

"Philip i ja stigli smo u Windsor, jasno nam je da je pred nama težak period i da su cijela zemlja i ostatak svijeta u velikoj brizi za zdravlje. Svima nam je savjetovano da promijenimo svoju uobičajenu rutinu i prilagodimo se novonastaloj situaciji. Treba da čuvamo  svoje zdravlje i mislimo na ostale, na cijelu našu zajednicu, a posebno na one najosjetljivije. Mnogi od nas trebaće da pronađu nove načine da ostanu u kontaktu s voljenima i porodicom  i da ih sačuvaju od opasnosti. Uvjerena sam da smo spremni na taj izazov. Možete biti sigurni da smo moja porodica i ja spremni da odigramo našu ulogu u svemu ovome", piše na zvaničnom Instagram profilu kraljevske porodice. 

Prema pisanju britanskih medija, u narednom periodu kraljevske dužnosti će preuzeti njezin unuk, princ Vilijam (37). On je ujedno drugi u redu za titulu britanskog kralja. Prije njega je jedino njegov otac, princ Čarls (71). Međutim, on je takođe podložan opasnosti od zaraze pa je spreman za izolaciju.