Kako se živjelo u SFRJ: Milicajci su vozili 'fiće'...

Ukoliko ste na svijet došli pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ovaj video će sigurno probuditi nostalgiju u vama. Ostalima može biti zanimljivo da vide o čemu to stariji pričaju
11620 pregleda 2 komentar(a)
Automobil koji je u SFJ koristila milicija, Foto: PrintScreen/Secanja.com
Automobil koji je u SFJ koristila milicija, Foto: PrintScreen/Secanja.com

Svako vrijeme ima svoje simbole, nešto što ljude u trenutku vraća u djetinjstvo ili mladost. Kako su živjeli mladi Jugosloveni u šezdesetim, sedamdesetim i osamdesetim godinama prošlog vijeka?

Na platformi YouTube već nekoliko godina postoji video koji podsjeća na to kakva se muzika slušala, koji su se stripovi čitali, gdje se ljetovalo, koji su se automobili vozili, koja su bila omiljena pića i slatkiši Jugoslovena, kao i mnoge druge pojedinosti iz svakodnevnog života u SFRJ.

"Kad smo bili mladi... Išli smo u bioskope, voljeli Brižit Bardo i Bebu Lončar, uživali u vesternima i domaćim filmovima. Kad smo bili mladi... Slušali smo Bitlse i Čolu, sa kaseta i ploča na gramofonima...na more smo išli fićom, sladili se padobrancima..."

Ukoliko ste na svijet došli pedesetih, šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog vijeka, ovaj video će sigurno probuditi nostalgiju u vama. Ostalima može biti zanimljivo da vide o čemu to stariji pričaju. Riječ je o svakodnevnim stvarima, tako da će vam nešto sigurno biti zanimljivo, bilo da mislite da je SFRJ bila dobra ili ne.

Bonus video: