Eminem se pohvalio da je već 12 godina trijezan

znao da popije do 30 tableta protiv bolova te od 40 do 60 benzodiazepina za smirenje u jednom danu
1128 pregleda 0 komentar(a)
Eminem, Foto: Privatna arhiva
Eminem, Foto: Privatna arhiva

Maršal Meters alias Eminem, na svom Instagram profilu podijelio je sliku čipa trijeznosti i pohvalio se da je već 12 godina čist.

"Čistih 12, u knjigama. Ne bojim se", napisao je pjevač ispod fotografije.

Reper je otvoreno razgovarao o svojoj zavisnosti proteklih godina. Otkrio je i da je znao da popije do 30 tableta protiv bolova te od 40 do 60 benzodiazepina za smirenje u jednom danu.

U dokumentarcu "How To Make Money Selling Drugs", rekao je:

"Ne znam u kojem je to tačno trenutku postao problem. Sjećam se samo da mi se sve više i više sviđalo".

Početkom dvijehiljaditih pojavili su se i problemi s nesanicom tokom produkcije filma "8 Mile" kada je radio po šesnaest sati dnevno. Prijatelj mu je pokazao "ambien", lijek koji pomaže ljudima da lakše zaspu, što mu je bio ulaz prema ostalim lijekovima na recept.

Samo je dno dotakao 2007. godine kada se predozirao snažnim analgetikom i sintetskim opiatom metadonom, koji se inače koristi kao pomoć ljudima koji se odvikavaju od ostalih opiata, poput heroina.

"Doktori su mi rekli da sam u sebe unio ekvivalent za četiri vrećice heroina. Da sam dva sata kasnije došao u bolnicu, bio bih mrtav. Otkazivali su mi organi - jetra, bubrezi, sve. Stavljali su me na dijalizu i nisu mislili da ću preživjeti. Moje dno je trebala biti smrt", ispričao je za "New York Times" 2010. godine.

Tada se zarekao da više nikad neće dotaći drogu, ali put prema oporavku mu je bio težak, odustao je od droge shvativši da želi biti u blizini svoje djece dok ona budu odrastala.

Njegov je mentor postao Elton Džon, koji bi ga jednom ili dvaput sedmično provjeravao, ne bi li se uvjerio da je reper u redu.

Bonus video: