Autor “Černobilja” sprema hit

Megapopularna video-igra biće adaptirana za male ekrane, nakon što se izjalovila ideja o filmu

7545 pregleda 1 komentar(a)
Last of Us, Foto: NME Nme
Last of Us, Foto: NME Nme

Sedam godina nakon što je najavljen početak snimanja filma baziranog na megapopularnoj video igri “The Last of Us”, mnogo toga se promjenilo. Osim što se ideja o filmu izjalovila, pojavila se daleko zanimljivija opcija da se snimi serija prema ovom ostvarenju, za koje mnogi smatraju da ima najbolje napisani scenario u istoriji gejminga. A uzde ovog projekta preuzeo je tvorac televizijskog hita, serije “Černobilj” Kreg Mejzin.

Kako stvari trenutno stoje, ekipa okupljena oko serije djeluje i više nego obećavajuće.

Radnja je smještena u 2033. godinu, 20 godina nakon što je ljudska populacija gotovo potpuno uništena smrtonosnom pandemijom koja je veliki dio stanovništva pretvorila u podivljale horde u vječnoj potrazi za žrtvama. Ukratko, još jedna priča o zombijima, koje ovdje nazivaju “zaraženima”.

Ova priča mnogo puta je prežvakana, ali autori projekta “The Last of Us” uvjereni su da se njihova izdvaja, najviše zahvaljujući izvrsno napisanim junacima, prekaljenom starom krijumčaru Džoelu Mileru i tinejdžerki Eli, koji putuju razorenom Amerikom u potrazi za timom ljekara i naučnika koji vjeruju da djevojčica krije lijek za smrtonosnu bolest, navode američki mediji.

Prva sezona serije trebalo bi da prati radnju prvog dijela video igre (ima ih ukupno dva), ali i biće i elemenata iz dodatka “The Last of Us: Left Behind”, igri koja se vrti oko Eli i njenog života pre nego što je srela Džoela.

Jedan od tvoraca serije Kreg Mejzin uvjerio je fanove da neće biti mnogo promjena u odnosu na izvorni materijal, a čak i ako ih bude, to će biti u svrhu poboljšanja serije i cjelokupnog doživljaja.

Osim što je stekao slavu sa nagrađivanom HBO-ovom serijom “Černobilj”, Mejzin je radio i na drugim popularnim naslovima kao što su “Bates Motel”, “The Walking Dead” i “Breaking Bad”.

Kakva će biti glumačka postava kad je u pitanju “The Last of Us” još nije poznato, se već priča o nekim imenima. Još nije potvrđeno, ali za sada se neslužbeno govorka da će Eli igrati Mejsi Vilijams, koju je publika upoznala kroz ulogu Arje Stark u seriji “Game of Thrones”.

Bonus video: