Znate li kako pravilno odabrati igračke za svoju djecu?

Bebama se preporučaju mekane i šarene igračke koje su im zanimljive zbog širokog spektra boja te koje su dobre zbog sigurnosti kako se ne bi povrijedile
226 pregleda 0 komentar(a)
dijete, igračke, Foto: Shutterstock
dijete, igračke, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 17.01.2018. 16:14h

Roditelji uglavnom kupuju igračke za djecu na temelju onoga što se njihovom djetetu sviđa i na temelju izgleda igračaka. Ali igračke bi se zapravo trebale birati na način da se prvo razmotri hoće li odabrana igračka pomoći u psihološkom razvoju djeteta.

Svaka se igračka radi na poseban način te ima određenu funkciju u razvoju djeteta bilo da je riječ o kreativnosti ili razvoju govora i slično. Zato bi roditelji trebali birati igračke prema potrebi djeteta i stupnju razvoja koje je djetetu potrebno.

Bebe su male pa su i njihova kretanja ograničena, zbog čega se lako mogu ozlijediti za vrijeme igre. Bitno je da roditelji malim bebama osiguraju igračke i mjesto za igranje njihovom uzrastu kako se ne bi mogle ozlijediti.

Bebama se preporučaju mekane i šarene igračke koje su im zanimljive zbog širokog spektra boja te koje su dobre zbog sigurnosti kako se ne bi povrijedile.

Za njih su najbolje loptice koje su napravljene od tkanine i zvečke. Igračke za male bebe ne smiju imati dodatnih malih dijelova jer su oni za njih jako opasni, prenosi Ljepota i zdravlje.

Bonus video: