Restoran zabranio ulazak djeci: "Zarađujemo više nego ikad"

Odluci vlasnika ugostiteljskog objekta prethodila je prepirka s roditeljima dvogodišnjaka koji tokom ručka nije prestao da vrišti u restoranu
5 komentar(a)
dijete, restoran, dječak, Foto: Shutterstock
dijete, restoran, dječak, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.12.2017. 19:37h

Vlasnik jednog restorana u Australiji odlučio je da zabrani ulazak djeci u svoj ugostiteljski objekat, što se pokazalo kao odlična ideja jer od tada posluje mnogo bolje.

Restoran "Flins" (Flynn's) u malom Australijskom gradu Jungabura u Kvinslendu dospio je na naslovnice magazina kada je vlasnik i glavni kuvar Lijam Flin zabranio ulazak djeci mlađoj od sedam godina, piše hrvatski Index.

Njegovoj odluci prethodila je prepirka s roditeljima dvogodišnjaka koji tokom ručka nije prestao da vrišti u restoranu.

Nakon što je došao do roditelja i predložio im da dijete izvedu malo napolje da se smiri, porodica je prilično loše odreagovala na njegov predlog. Majka dječaka rekla mu je "da odj**e", a zatim se cijela porodica pokupila i otišla kući.

Flin je nakon kratkog razmatranja odlučio da na Fejsbuk stranici restorana objavi da će zabraniti ulazak djeci mlađoj od sedam godina, dodajući da je reakcija gostiju na bebe koje vrište bila isključivo negativna. Predložio je roditeljima "da naprave sebi uslugu i unajme dadilju".

Njegova objava brzo se proširila po društvenim mrežama. Dok su ga jedni hvalili, ističući da ni oni ne žele da jedu pored djece koja ne prestaju da vrište, drugi su smatrali da je Flin licemjeran jer je zabranio ulazak djeci, ali ne i psima koji njima smetaju.

Prvog vikenda nakon njegove odluke o zabrani, profit je bio najbolji u 14 godina otkako je restoran otvoren.

U Intervjuu za Biznis insajder, Flin je rekao da je njegova odluka bila dobra za posao jer sada ljudi "mnogo troše, piju dobra vina i troše još više".

"Imali smo nekoliko majki i roditelja koji smatraju da je to direktna diskriminacija, ali reakcije su uglavnom pozitivne. Dobio sam mnogo podrške i mnogo roditelja nam je prišlo, govoreći da je to dobra stvar", dodao je.

Bonus video: