ogromni džekpot

Na lutriji osvojena nagrada od 730 miliona dolara

Džekpot za Pauerbol bio je peti najveći do sada, i osvojen je dan pošto niko nije uspio da osvoji još veću nagradu Mega milions, koja je sada porasla na 970 miliona dolara

6389 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Američka lutrija "Pauerbol" (Powerball) je objavila da je osvojena nagrada od 730 milona dolara poslije više mjeseci u kojima niko nije uspio da ostvari glavni zgoditak.

Učesnicima lutrije data je još jedna šansa da osvoje ogromni džekpot sinoć sa nagradom od 730 miliona dolara.

Džekpot za Pauerbol bio je peti najveći do sada, i osvojen je dan pošto niko nije uspio da osvoji još veću nagradu Mega milions (Mega Millions) koja je sada porasla na 970 miliona dolara.

Pobjednički brojevi za Pauerbol sinoć su bili: 40-53-60-68-69 i Pauerbol od 22.

Prvi put su oba džekpota američke lutrije bila vredna više od 700 miliona dolara. Najveća osvojena nagrada na lutriji bila je džekpot Pauerbola od 1,58 milijardi dolara, koji je osvojilo troje ljdudi 2016. godine.

Niko nije osvojio ni jedan od dva džekpota američke lutrije od sredine septembra tako da je nagradni novac postepeno rastao mjesecima. Rijetko je da prođe toliko dugo bez pobjednika, ali takođe pokazuje nevjerovatno male šanse za pobjedu - jedan u 292,2 miliona za Pauerbol i jedan u 302,5 miliona za Mega Milions.

Mega Milions i Pauerbol se igraju u 45 država kao i u Vašingtonu D.C, i američkim Djevičanskim ostrvima. Pauerbol se još nudi i u Portoriku.

Preporučujemo za Vas