džekpot peti najveći do sada

Dobitnik osvojio nagradu američke lutrije Pauerbol od 730 miliona dolara

Osvojen je dan pošto niko nije uspio da osvoji još veću nagradu Mega milions koja je sada porasla na 970 miliona dolara

4771 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Američka lutrija "Pauerbol" (Powerball) je objavila da je osvojena nagrada od 730 milona dolara poslije više mjeseci u kojima niko nije uspio da ostvari glavni dobitak.

Učesnicima lutrije data je još jedna šansa da osvoje ogromni džekpot sinoć sa nagradom od 730 miliona dolara.

Džekpot za Pauerbol bio je peti najveći do sada, i osvojen je dan pošto niko nije uspio da osvoji još veću nagradu Mega milions (Mega Millions) koja je sada porasla na 970 miliona dolara.

Pobjednički brojevi za Pauerbol sinoć su bili: 40-53-60-68-69 i Pauerbol od 22.

Prvi put su oba džekpota američke lutrije bila vrijedna više od 700 miliona dolara. Najveća osvojena nagrada na lutriji bila je džekpot Pauerbola od 1,58 milijardi dolara, koji je osvojilo troje ljudi 2016. godine.

Niko nije osvojio ni jedan od dva džekpota američke lutrije od sredine septembra tako da je nagradni novac postepeno rastao mesecima. Rijetko je da prođe toliko dugo bez pobjednika ali takođe pokazuje nevjerovatno male šanse za pobjedu jedan u 292,2 miliona za Pauerbol i jedan u 302,5 miliona za Mega Milions.

Mega Milions i Pauerbol se igraju u 45 država kao i u Vašingtonu D.C, i američkim Devičanskim ostrvima. Pauerbol se još nudi i u Portoriku.

Preporučujemo za Vas