Nasljeđe oldtajmera - vožnja kroz istoriju

Starinski automobili i motocikli iz druge polovine prošlog vijeka od večeras do nedjelje biće izloženi u naselju Luštica Bay

2962 pregleda 0 komentar(a)
Biće izloženi oldtajmer automobili tri oldtajmer motocikla, Foto: Luštica Bay
Biće izloženi oldtajmer automobili tri oldtajmer motocikla, Foto: Luštica Bay

Duh starih vremena će se osjećati tokom održavanja muzeja na točkovima, koji će od večeras pa sve do nedjelje prikazivati oldtajmere i motocikle u periodu od 17 do 20 časova na nekoliko lokacija u naselju Luštica Bay.

Izložene starovremenske automobile i motocikle iz druge polovine prošlog vijeka, od kojih je 25 oldtajmer automobila i tri oldtajmer motocikla, publika će imati priliku da vidi na lukobranima i promenadi Luštica Baya.

Menadžerka korporativnih komunikacija u Luštici Bay, Maša Radulović je podsjetila da su tokom početka sezone organizovali reviju premijum vozila. Tokom te revije posjetioci su, kako ona ističe, imali priliku da prvi put vide neka od najluksuznijih automobila na svijetu, dok su ovog puta predstavili duh nekih minulih vremena.

”Sada priređujemo drugačiji pogled na svijeta luksuza na četiri točka, što je nesumnjivo nova atrakcija, koja će, baš kao i izložba fotogtrafija iz zlatne ere Holivuda, donijeti dašak nekih minulih vremena. Ovaj svojevrsni muzej na točkovima i starovremenski automobili podsjetiće mnoge od nas na neke porodične uspomene nastale u sličnim vozilima, a mi želimo i da kreiramo nove uspomene i iskustva stanovnicima i posjetiocima naselja koje neprestano živi i diše “, izjavila je Radulovićeva.

Ljubitelji automobila svih generacija, kao i onih koji se rado sjećaju 50-ih, 60-ih pa sve do 90-ih godina prošlog vijeka, biće svojevrsna retrospektiva istorije. Na reviji svevremenskih vozila biće izložena i “fića” u plavo-bijeloj boji, kao službeno vozilo pripadnika bivše jugoslovenske milicije i kultni model kombi “volkswagen T2”, koji je i danas popularan u cijelom svijetu.

Posjetioci koji vole automobile iz prethodnih decenija biće u prilici da uživaju u izvanredno očuvanim i rijetkim vozilima marki: “mercedes”, “reno”, “BMW”, “volga”, “zaz”, “folksvagen”, “citroen”, “tipmh cabrio”, “fijat”, ali i “zastava”, “kubelwagen”, “fiat campagnola”, “opel”, “rolls royce silver spurII”, “pežo”. Dok će za ljubitelje motocikla oduševiti “guzzi falcone 500”, te dvotočkaš sa prikolicom, “java”.

A. F.

Na reviji vozila biće izložen i "fića" u plavo-bijeloj boji, kao službeno vozilo pripadnika bivše jugoslovenske milicije i kultni model kombi "folksvagen T2", koji je i danas popularan u cijelom svijetu

Bonus video: