Rozi Oliveira, nova Mis bumbum: Ostavila muža zbog takmičenja

"Rekao mi je da biram između njega i takmičenja. Ali ja sam se već prijavila bez njegovog znanja. Bila mi je to najlakša odluka u životu"
334 pregleda 3 komentar(a)
Rozi Oliveira (Novine), Foto: AFP
Rozi Oliveira (Novine), Foto: AFP
Ažurirano: 09.11.2017. 21:09h

I ove godine izbor za Mis bumbum nije mogao da prođe neopaženo, donijevši nam priču nesvakidašnju priču.

Na svjetski popularnom izboru najljepše zadnjice, koji se održava u Brazilu, trijumfovala je Rozi Oliveira i zbog toga ostala bez muža.

"Rekao mi je da biram između njega i takmičenja. Ali ja sam se već prijavila bez njegovog znanja. Bila mi je to najlakša odluka u životu. Nisam željela da mi se muž ispriječi na putu do titule. Još ne mogu da vjerujem da sam pobjedila, štipkam se da bi se uvjerila da ne sanjam", izjavila je uplakana 28-godišnja Rozi nakon što je u finalu pobjedila 13 konkurentkinja.

Ova studentkinja novinarstva je otkrila i da joj je već "Playboy" već ponudio snimanje, mada još nije odlučila hoće li pristati.

"Znam da ljudi širom Brazila mnogo očekuju od Mis bumbum i neću ih iznevjeriti. Želim da Brazil postane bolji, da zdravlje, edukacija i sigurnost budu dostupni svima", kazala je Rozi koja će izvjesno postati svjetska zvijezda, budući da su sve njene prethodnice dobro zaradile od sponzorstava i snimanja za razne magazine. Tako je prošlogodišnja pobjednica Erika Kanela odmah postala zvijezda i voditeljka jednog portugalskog rijalitija.

Kao i uvijek, konkurencija bila žestoka, a neke od učesnica su išle dotle da su igrale zadnjicama ispred žirija. No prema riječima članova žirija, to im nije puno pomoglo, jer se ocjenjivala i harizma učesnica.

"Sve mora da bude proporcionalno. Da biste imali veliko du*e, morate biti visoki. Ali Mis bumbum će da predstavlja Brazil i van naše zemlje, tako da nije sve u zadnjicama. Tražili smo i harizmu. Zadnjice su nacionalna opsesija Brazilaca. Žene ovdje se više brinu o njima, nego o grudima i ostalim djelovima tijela", objasnila je Žizel Alkuas, koja je bila dio stručnog žirija.

I ove godine su izbor obilježili skandali, pa se u centru pažnje prošlog mjeseca našlo šest takmičarki za koje se ispostavilo da su na prevaru došle do velikog broja glasova putem Interneta. Jedna od učesnica, Andrea Prata optužena je da ima implante u zadnjici, pa je na magnetnoj reznonanci dokazivala da joj je pozadina prirodna.

Bonus video: