Kevin Smit zaslužan za uspjeh Meta Dejmona i Bena Afleka

"Obećao sam da ću mu se zahvaliti u govoru ukoliko dobijemo Oskara, a onda sam zaboravio. Zatim sam mu rekao da ću se zahvaliti ako ponovo osvojim neku nagradu, zakleo sam mu se, a zatim ponovo zaboravio..."

2357 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Kako su u razgovoru za EW portal otkrili Met Dejmon i Ben Aflek, režiser, scenarista, glumac i radio voditelj Kevin Smit, spasao je njihov film "Good Will Hunting", koji je nakon snimanja postigao veliki uspjeh i proslavio ih.

"Kevin je spasio taj film. Izgubili bi ga i bio bi snimljen sa drugim glumcima, a mi bi bili veoma ljuti", prisjetio se Dejmon.

"Mi smo napisali scenario, ali smo željeli i da igramo u njemu. Cijela stvar je bila u tome da postanemo glumci. Kevin je ubijedio izvršnog producenta Džona Gordona i ostale da nam vjeruju", dodao je Aflek, ističući da uprkos tome što je najzaslužniji za njihov uspjeh, Smit nikada nije javno pohvaljen za to.

"Obećao sam da ću mu se zahvaliti u govoru ukoliko dobijemo Oskara, a onda sam zaboravio. Zatim sam mu rekao da ću se zahvaliti ako ponovo osvojim neku nagradu, zakleo sam mu se, a zatim ponovo zaboravio. Tako da mu dugujem puno. Vjerovao je u nas", ispričao je Aflek.

Film je nagrađen Oskarom i Zlatnim globusom za najbolji scenario, a Oskara za svoju ulogu u tom ostvarenju dobio je Robin Vilijams.

Bonus video: