Zlatne medalje za takmičarke plesnog kluba Matrix

120 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 26.10.2017. 10:57h

Takmičarke Plesnog kluba Matrix Tamara Pejović i Marija Rakočević osvojile su zlatne medalje na svjetskom prvenstvu World dance championship 2017, održanom u Rimu od 20. do 23. oktobra.

Pejovićeva je zlatnu medalju osvojila u kategoriji odraslih - solo special, a Rakočević u kategoriji belly dance solo juniori.

"Puno rada i vremena uložili smo spremajući se za ovo takmičenje. Posle kvalifikacija održanih u maju u Zagrebu, radili smo na tome da što kvalitetnije predstavimo i klub i Crnu Goru na ovom prvenstvu. Trud se isplatio, pa sa velikim zadovoljstvom mogu reći da posle 17 godina rada u klubu imamo dvije svjetske šampionke", kazala je "Vijestima" direktorica kluba Mia Rakočević.

Dodala je da je Matrix klub koji godinam, kao lokomotiva, vuče naprijed crnogorski ples.

"Prepoznatljiva smo plesna organizacija i na međunarodnom planu. Rim je za nas bio još jedno veliko iskustvo i prilika da pokažemo naučeno, ali i nešto naučimo, steknemo nova poznanstva i kao i uvijek do sada - budemo uspješni reprezenti kulture, umjetnosti i sporta Crne Gore", rekla je Rakočević.

Istakla je da ples u Crnoj Gori ima "veliku bazu", ali da ga treba na pravi način usmjeriti i kanalisati.

"Potrebno je vrijeme i puno stručnog rada da talenat koji postoji zasija i na plesnom podijumu. To govorim kao stručno lice,koreograf decenije, ali i kao direktorica najuspješnije crnogorksog plesnog kluba. Da bi mogli praviti rezultate u ovoj oblasi,potrebno je puno rada,znanja,ljubavi ali ozbiljnog idugoročnog planiranja i rezultati će doći jer 'ples je jezik koji svi razumiju', a mi ga odlično govorimo", kazala je Rakočević.

Plesni klub Matrix početkom novembra u Prag vodi 40 takmičara, a u decembru će učestvovati na takmičenju u Srbiji, kao i na nekoliko manifestacija u Crnoj Gori.

Galerija

Bonus video: