Bijonse na dodjeli Oskara

Bijonse je nominovana u kategoriji za najbolju originalnu pjesmu sa "Be Alive" koju je snimila za potrebe filma "King Richard" koji se bavi Ričardom Vilijamsom, ocem poznatih i uspješnih teniserki Venus i Selene

2324 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bijonse planira nastup iznenađenja na ovogodišnjoj ceremoniji dodjele Oskara, ali će biti u živom prenosu putem videobima, dok će američka pjevačica biti na teniskim terenima u Komptonu, prenosi Variety.

Ovaj koncept navodno je dogovoren tek prošle sedmice, a ceremonija je zakazana za ovu nedjelju, odnosno 27. mart.

Bijonse je nominovana u kategoriji za najbolju originalnu pjesmu sa "Be Alive" koju je snimila za potrebe filma "King Richard" koji se bavi Ričardom Vilijamsom, ocem poznatih i uspješnih teniserki Venus i Selene.

Upravo tako je američka pjevačica odabrala mjesto na kojem će nastupiti tokom dodjele Oskara, jer je na teniskim terenima u Komptonu Vilijams trenirao svoje ćerke.

Spekuliše se da bi se tokom nastupa mogao pojaviti i glumac Vil Smit, koji u filmu tumači Ričarda, a za koju je i nominovan u kategoriji najbolja glavna muška uloga.

Voditelji ceremonije biće Ejmi Šumer, Ređina Hol i Vanda Sajks, a ovo je prvi put u posljednje tri godine da će dodjela Oskara imati domaćine. Prije pauze, ceremonije 2017. i 2018. godine vodio je američki komičar i televizijski novinar Džimi Kimel.

U međuvremenu, Šumer je otkrila da su je producenti ceremonije dodjele Oskara odbili, kada je predložila da se tokom manifestacije uključi putem video linka Vladimir Zelenski, predsjednik Ukrajine.

U broju nominacija prednjači film Džejn Kampion "The Power Of The Dog" sa 12 kategorija, a slijede "Dune" sa 10 i "Belfast" i "West Side Story" sa po sedam nominacija.

Bonus video: