"Mali Ajnštajn" upisuje doktorske studije s 12 godina

Loren Simons, koji je rođen u gradu Ostend, osnovnu školu je završio sa šest godina, a s devet je krenuo na studije u Belgiji. Diplomirao je s 11 godina, a ovog ljeta je s 12 završio master studije na Univerzitetu Antverpen

9289 pregleda 6 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Belgijanac Loren Simons (12), koji nosi nadimak ”Mali Ajnštajn”, poslije završetka master studija iz kvantne fizike, namjerava da uskoro započne i doktorske studije.

Lorenov otac Aleksandar Simons je rekao da će njegov dvanaestogodišnji sin doktorske studije iz prirodnih nauka upisati na njemačkom Institutu “Maks Plank“.

Nije otkrivao detalje programa, ali je naveo da će obuhvatati hemiju, medicinu i fiziku, te da će dječak većinu vremena provoditi u laboratoriji, prenosi N1.

Aleksandar Simons je rekao da njegov sin ne želi da se ograniči na jedno polje.

Loren Simons, koji je rođen u gradu Ostend, osnovnu školu je završio sa šest godina, a s devet je krenuo na studije u Belgiji. Diplomirao je s 11 godina, a ovog ljeta je s 12 završio master studije na Univerzitetu Antverpen.

Loren Simons je sarađivao s grupom naučnika s Instituta “Maks Plank“ na istraživanjima o laserima koji iz uzoraka krvi otkrivaju karcinom.

Bonus video: