Vremešni modeli opet u centru pažnje

I ovog decembra, tačnije 17.12, Dom starih Grabovac biće centar modnih dešavanja zahvaljujući crnogorskoj ljepotici Nataši Milosavljević Šćepanović

4237 pregleda 0 komentar(a)
Nataša Milosavljević, Foto: Privatna arhiva
Nataša Milosavljević, Foto: Privatna arhiva

Štićenike Doma starih Grabovac i ove godine pred novogodišnje praznike čeka modna manifestacija koju organizuje nekadašnja misica Crne Gore Nataša Milosavljević Šćepanović.

”Noć mode u Grabovcu” biće održana 17. decembra u Domu starih u Risnu u 18 časova, a odvija se pod pokroviteljstvom Ministarstva rada i socijalnog staranja, Opštine Kotor.

Ono što je interesantno je da će se u ulozi modela naći gospođe i gospoda u poznim godinama, ali i jedan manji broj zaposlenih koji će dati podršku i prošetati zajedno na pisti.

”Već je vrlo poznato kako je nastala ‘Noć mode u Grabovcu’. Prije nekoliko godina na jednom od naših druženja korisnici su bili zaintresovani da im objasnim kakav je bio moj posao modela. Kako je to kada vas sređuju, kada ste na pisti i sljedeće moje pitanje vidjevši njihovu zainteresovanost i želju, da li bi se oni okušali kao modeli na šta sam dobila potvrdan odgovor. Zaposleni u Domu Grabovac su ljudi koji vrlo brinu o svojim korisnicima i ispunjavaju njihove želje u skladu sa mogućnostima i nije bilo dileme da ćemo im zajedno omogućiti da se okušaju i kao vremešni modeli. Oni su ti koji su sami događaj pretvorili, mogu sada slobodno reći, u tradiciju i nestrpjivi su kao i mi koji smo dio samih priprema i uživamo u njihovom zadovoljstvu”, priča za “Vijesti” Milosavljević Šćepanović koja često posjećuje Dom starih.

”Ove godine zbog privatnih obaveza nisam mogla da budem češće sa njima u samoj finalizaciji, ali zaposleni u Domu su uigran tim, pa ne brinem da će 17. uveče biti sve baš kao i ranijih godina”, dodaje sagovornica “Vijesti”.

Najavni poster
Najavni posterfoto: Promo

Iako nemaju puno iskustva, na “pisti” se tokom manifestacije, odlično snalaze.

”Mi imamo uvijek problem jer ih je previše koji žele, a nekada je teško toliki broj da učestvuje. Trudimo da svake godine i drugi dobiju priliku”, ispričala je Nataša, te otkriva koliko je teško naći kreacije koje priliče njihovim godinama, jer većina se kreatora odlučuje da radi malo drugačije komade:

”Kada krenem u potragu za kreatorima koji će biti dio događaja, prvo i osnovno čime se vodim je da su to dobri ljudi, osjećajni, da imaju empatiju i da razumiju cilj ovog događaj u potpunosti - a to je zadovoljstvo korisnika, da rušimo predrasude o godinama i Domu kao instituciji. I ove godine sam baš takve ljude pozvala. Maja Pavićević i Nada Pavlović su bez puno razmišljanja prihvatile moj poziv. Tremu imaju kreatorke koje uvijek vrlo brinu da li će im se kreacije dopasti, boje, materijali. A zatim dođu i uvjere se u to koliko su zapravo korisnici srećni i da je briga bila bespotrebna”, ističe ona.

Nataša priznaje da se ovoj manifestacije jednako raduje kao i štićenici Doma za stare.

”Mislim da je teško izmjeriti ko se više raduje. Meni je ‘Noć mode u Grabovcu’ nešto posebno, nešto što radim sa velikim, najvećim zadovoljstvom. A tako je jer imam mogućnost na neki način biti i vidjeti dio njihove sreće. Kada krenu pripreme moji bliski prijatelji, suprug, porodica znaju koliko mi to znači i imaju maksimalno razumijevanje. Majka je prvi put došla na reviju a nikada ranije nije bila ni zainteresovana za iste, čak ni za one u kojima sam ja učestovala. A sada je redovan gost u Risnu”, zaključuje Milosavljević Šćepanović.

Bonus video: