U Peruu otkriven novi gušter: Ime dobio u čast frontmena Ajron Mejdena

Primjerak "enialioides dickinsoni", naučno ime novootkrivenog guštera, pronađen je istovremeno sa još jednom novom vrstom, "enialioides cianocephalus", u vlažnim šumama amazonske oblasti, na sjeveroistoku Perua

7937 pregleda 1 komentar(a)
Brus Dikinson, Foto: Shutterstock
Brus Dikinson, Foto: Shutterstock

Gušter do sada nepoznate vrste otkriven je u peruanskoj džungli, a ime je dobio u čast Brusa Dikinsona, pjevača i frontmena čuvenog britanskog hevi metal benda "Ajron Mejden" , saopštila je Nacionalna služba za zaštitu prirode Perua.

Primjerak "enialioides dickinsoni", naučno ime novootkrivenog guštera, pronađen je istovremeno sa još jednom novom vrstom, "enialioides cianocephalus", u vlažnim šumama amazonske oblasti, na sjeveroistoku Perua.

"Vrsta je dobila ime po Polu Brusu Dikinsonu, pjevaču legendarnog hevi metal benda 'Ajron Mejden'", saopštila je tamošnja služba, ne precizirajući da li među naučnicima koji su iza ovog otkrića, spadaju i obožavaoci hevi metal muzike.

Brus Dikinson (65) je pjevač grupe osnovane 1975. godine u Londonu, koja se smatra jednom od najvažnijih i reprezentativnih u svom žanru.

Bend ima obožavaoce širom svijeta, a očigledno i u Peruu, gdje je već više puta nastupao.

"Enialioides dickinsoni" se odlikuje narandžastom glavom, zelenim tijelom i kratkim nogama, saopšteno je.

Bonus video: