Umrla Anita Palenberg, muza "Rolling Stonesa”

Nakon potpune detoksikacije početkom 1980-ih, jedno vrijeme se klonila droge, ali joj se kasnije vratila. Međutim, 2014. je tvrdila da je već 14 godina čista, što se tiče narkotika
80 pregleda 3 komentar(a)
Anita Palenberg, Foto: FrostSnow
Anita Palenberg, Foto: FrostSnow
Ažurirano: 15.06.2017. 07:00h

Nekadašnja partnerka Brajana Džounsa i Kita Ričardsa, glumica, manekenka i muza benda "The Rolling Stones" Anita Palenberg preminula je u 74. godini, a vijest o njenoj smrti objavila je njena prijateljica, glumica Stela Šnabel na Instagramu. Uzrok smrti još nije poznat.

Manekenstvom je počela da se bavi sa 16 godina, prvo u Italiji, a potom i u Njujorku. Kada je 1965. otišla na koncert Stounsa, uspjela je da dođe do bekstejdža i upozna članove benda. To je dovelo prvo do romanse sa gitaristom Brajanom Džounsom, za koju je kasnije rekla da je ubrzo postala nasilna. Ostavila ga je zbog gitariste Kita Ričardsa i njih dvoje su se preselili u London. Imali su troje djece. Međutim, oboje su imali problema sa drogom i rastali su se 1980.

Kružile su glasine da je imala aferu i sa frontmenom Mikom Džegerom, a sve te godine koje je provela uz Stounse, bila je muza benda. Pjevala je prateće vokale na "Sympathy for the Devil" a pričalo se da je Džeger miksovao album "Beggars Banquet" 1968. prema njenim sugestijama. Igrala je u nekoliko filmova, a u zrelijim godinama okušala se kao dizajnerka i 1994. završila četvorogodišnje studije modnog i tekstilnog dizajna u Londonu. Razmišljala je i da piše memoare, ali se brinula da će biti previše "pohotljivi".

Imala je hepatitis C i dvije operacije kuka, pa je posljednjih godina koristila štap. Nakon potpune detoksikacije početkom 1980-ih, jedno vrijeme se klonila droge, ali joj se kasnije vratila. Međutim, 2014. je tvrdila da je već 14 godina čista, što se tiče narkotika.

Prestala je da pije 1987. ali i tu je klonula 2004, nakon druge operacije kuka, i redovno je posećivala sastanke Anonimnih alkoholičara.

Iza sebe je ostavila dvoje djece koje ima sa Ričardsom, Marlona i Andželu, i petoro unučadi. Drugi sin, Tara, preminuo je kao beba 1976.

Bonus video: