Papa pitao Melaniju hrani li Trampa slovenačkom poticom, a ne picom

U izvještajima iz Vatikana većina stranih novinskih agencija razumjela je da je papa Franjo Melaniju, rođenu u Sevnici kod Krškog, pitao čime hrani Donalda Trampa, možda picom, na šta je ona odgovorila potvrdno
1 komentar(a)
Melanija Tramp, Donald Tramp, papa Franjo, Foto: Reuters
Melanija Tramp, Donald Tramp, papa Franjo, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.05.2017. 06:44h

Pohvala pape Franja na račun slovenačkom vaskršnjeg kolača, izrečena prilikom susretu sa američkim predsjedničkim parom, ostala je izgubljena u prevodu, požalili su se slovenački mediji i otkrili da je papina rođaka, udata za Argentinca slovenačkog porijetla, rado pekla slovenačku poticu za vjerski praznik.

U izvještajima iz Vatikana većina stranih novinskih agencija razumjela je da je papa Franjo Melaniju, rođenu u Sevnici kod Krškog, pitao čime hrani Donalda Trampa, možda picom, na šta je ona odgovorila potvrdno.

Papa je, međutim, pitao za poticu, tradicionalni bogati slovenački vaskšrnjii kolač, kod kojeg se zavijeno tijesto prije pečenja, umjesto mljevenim orasima, može ispuniti makom ili mljevenim rogačem.

Slovenački mediji navode da je papa Franjo, Argentinac italijanskog porijetla, ljubitelj pice, ali i slovenačke potice.

Kako prenosi Hina, možda je picu u mladosti u Sevnici zaista pekla i Melanija Knavs, koja se kasnije udala za američkog milijardera i sadašnjeg predsjednika SAD, iako je malo vjerovatno da to i sada čini i Trampa hrani tim specijalitetom, kako se našalio papa Franjo.

Tajne slovenačke potice Tramp će možda otkriti prilikom samita NATO-a u Briselu na koji će, kako navode slovenački mediji, otputovati i Mojca Stropnik, sadašnja pratilja predsjednika slovenačke vlade Mira Cerara.

I ona dolazi iz kraja gdje je popularno peći poticu i, iako nije poznato hoće li neki recept prenijeti Melaniji, potvrđeno je da će ona i Cerar američkom predsjedničkom paru ponoviti poziv da posjete staru Melanijinu domovinu, pišu slovenački mediji.

Bonus video: