Eminem tuži novozelandsku stranku zbog korišćenja pjesme

Još se ne zna koliku odštetu Eminem traži, a advokati novozelandske partije tvrde da je pomenuta pjesma dio cjeline kupljene od muzičkog snabdjevača "Beatboxa"
0 komentar(a)
Eminem, Foto: Reuters
Eminem, Foto: Reuters
Ažurirano: 03.05.2017. 17:01h

Reper Eminem podnio je tužbu protiv vladajuće političke partije na Novom Zelandu zbog nedozvoljenog korišćenja njegovog hita "Lose Yourself" u propagandnom spotu.

Pravni zastupnici američkog muzičara izjavili su na Višem sudu u Velingtonu da Eminem nije dao dozvolu Nacionalnoj partiji da koristi njegovu pjesmu iz filma "Osam milja" (2002).

Barister Geri Vilijams je kazao da pjesma, koja je bila na vrhu lista slušanosti u 24 zemlje, govori o gubljenju sebe u jednom trenutku, a ne o nepostojanju mogućnosti u životu". On je podsjetio da je Nacionalna partija koristila hit američkog repera u televizijskoj kampanji 2014.

Još se ne zna koliku odštetu Eminem traži, a advokati novozelandske partije tvrde da je pomenuta pjesma dio cjeline kupljene od muzičkog snabdjevača "Beatboxa" i očekuje se da će zastupati mišljenje da je svako kršenje autorskog prava slučajno.

Stiven Džojs, koji je vodio kampanju konzervativne partije, odbacio je Eminemove optužbe još 2014. godine, tvrdeći da je sve bilo legalno.

Bonus video: