Italija: Policija obogatila vozni park zaplijenjenim ferarijem

Italijanski zakon omogućava pojedinim državnim službama da zatraže od vlasti predmete konfiskovane od mafije sa ciljem korištenja za službene potrebe
151 pregleda 6 komentar(a)
Ferari, Foto: Printscreen (http://www.comune.milano.it/)
Ferari, Foto: Printscreen (http://www.comune.milano.it/)
Ažurirano: 05.04.2017. 09:57h

Nema šale sa italijanskim snagama reda.

Nakon što su još 2015. godine od jednog pripadnika italijanske mafije zaplijenili Ferrari 458 Spider, milanske vlasti su odlučile da automobilu daju novu šansu.

Nekada bolid mafije u bijeloj boji prošao je detaljnu preradu u skladu sa standardima službenog policijskog vozila i ušao u borbeni sastav policijskih snaga Milana. Ovim potezom policija planira da pokaže mlađoj populaciji da se kriminal ne isplati.

Ferrari 458 Spider pokreće 4.5 V8 motor od 578 KS i 540 Nm, a uparen sa F1 mjenjačem uhvati 100 km/h za 3,0 sekunde i postiže maksimalnu brzinu od 320 km/h.

Italijanski zakon omogućava pojedinim državnim službama da zatraže od vlasti predmete konfiskovane od mafije sa ciljem korištenja za službene potrebe. Milanska policija do sada je pripadnicima mafije oduzela 29 automobila i tri motocikla. Sva vozila biće data na korištenje policiji i vatrogascima.

Bonus video: