Bivši član grupe Blink 182 napisao knjigu o vanzemaljcima

"Ova knjiga će otvoriti paljbu na lijene ljudske institucije koje bi trebalo da se bave NLO fenomenima. Njen cilj je da probudi ljude i natjera ih da ponovo razmisle o svojim pretpostavkama".
0 komentar(a)
Tom Delong, Foto: Facebook.com/officialtomdelonge
Tom Delong, Foto: Facebook.com/officialtomdelonge
Ažurirano: 08.02.2017. 17:25h

Nakon što napuste poznatu grupu čiji su bili dio, mnogi muzičari bi se okrenuli pisanju autobiografije.

Ne i bivši član američkog pop pank benda Blink 182 Tom Delong, koji će 7. marta objaviti knjigu o vanzemaljcima koju je napisao.

Delong je koautor knjige "Sekret Machines: Gods", koju je napisao zajedno sa ekspertom za okultno Piterom Levendom.

Knjiga je bazirana na intervjuima sa agentima bezbjednosti, naučnicima, inženjerima i vojnim licima, a prema saopštenju za medije kojim je najavljen njen izlazak, biće to "istraživačko putovanje u srce NLO fenomena koje će otvoriti oči čitaocima, te prevazići spekulacije novinara, istoričara i drugih čiji zaključci na istu temu su često pogrešni ili nepotpuni".

"Ova knjiga će otvoriti paljbu na lijene ljudske institucije koje bi trebalo da se bave NLO fenomenima. Njen cilj je da probudi ljude i natjera ih da ponovo razmisle o svojim pretpostavkama", izjavio je Levenda.

Delong je kazao da mu je u pisanju knjige mnogo pomoglo ekspertsko znanje Levende.

"Njegova sposobnost da odbrani ezoterične teze mi je pomogla da jasnije pričam o ovoj temi", objasnio je panker.

On je za potrebe ove knjige intervjuisao zvaničnike iz vazdužne i svemirske industrije, iz američkog Ministarstva odbrane i NASA, navodi "Rolling Stone".

"Mnogi će pomisliti: 'Kako je ovaj obični muzičar dobio pristup takvim informacijama?'. Zvuči ludo. Ali to je zbog toga što umijem da se obratim posebnoj vrsti publike. Zadobio sam njihovo povjerenje i znam svoj materijal", kazao je Delong.

Jedan od osnivača grupe Blink 182 ranije je javno obznanio da će napustiti bend i posvetiti se izdavanju knjige.

On je tada objasnio da se na ovakvu odluku odlučio nakon što je unutar benda došlo zbog sukoba oko novog ugovora sa izdavačem koji je Delongu onemogućavao da snimi saundtrek za knjigu na kojoj radi.

"Sekret Machines" je prva Delongova knjiga koja nije fikcija, a prethodno je objavio nekoliko romana, među kojima je i "Sekret Machines: Chasing Shadows" koji se takođe bavi vanzemaljcima.

Bivši muzičar će takođe režirati i naučno-fantastični film "Strange Things" koji govori o grupici skejtera iz San Dijega koji istražuju viđanja NLO-a u tim krajevima.

Bonus video: