Vučević i Jokić odskaču: Trener Orlanda veliča košarkaško umijeće našeg asa

"Uz Nikolu Jokića - mada ima još momaka koji su izuzetno talentovani - njih dvojica odskaču šutem i pasovima. Njegove odluke kada i kome dodati loptu - on ima karakteristike beka. Zbog toga je i tu gdje je, igrač All star nivoa", rekao je Kliford o Vučeviću
4285 pregleda 4 komentar(a)
Nikola Vučević, Foto: AP
Nikola Vučević, Foto: AP

Prošle sezone je postao treći igrač u istoriji Orlanda, koji je sezonu završio sa više od 20 poena i 12 skokova u prosjeku, izborio mjesto na All star meču, uveo tim u plej-of poslije sedam godina, a Nikola Vučević kaže da njegov vrhunac tek dolazi.

"Centrima je ponekad potrebno više vremena da dođu do vrhunca forme, a mislim da sam konačno na tom nivou. Iskustvo koje imam pomaže mi da budem bolji igrač, a uspjeh iz prošle sezone motiviše me da nastavim i budem i još bolji", kazao je Vučević.

Ponovio je da je važnu ulogu u njegovoj karijeri imao trener Stiv Kliford.

"Mnogo je razloga što sam prošle godine bio uspješan. Kliford je jedan od njih, kao i način na koji smo igrali kao tim".

Vučević je u julu, kao slobodan igrač, potpisao novi, četvorogodišnji ugovor sa Orlandom, vrijedan 100 miliona dolara.

Kako pišu američki mediji, u predsezoni se vidjelo da je tim sa Floride napravio najbolji i jedini logični izbor zadržavši Vučevića.

"Uz Nikolu Jokića - mada ima još momaka koji su izuzetno talentovani - njih dvojica odskaču šutem i pasovima. Njegove odluke kada i kome dodati loptu - on ima karakteristike beka. Zbog toga je i tu gdje je, igrač All star nivoa", rekao je Kliford o Vučeviću.

Ambicije u narednoj sezoni su velike, veće nego u prošloj.

"Utakmicama i igri pristupam drugačije nego ranije, a sistem u kome igramo potpuno mi odgovara. Kada jednom osjetiš ukus pobjede, ukus plej-ofa, želiš samo da nastaviš. I mi želimo i više i bolje, a vjerujemo da možemo", kazao je Vučević.

Bonus video: