Nikoliću i Delibašiću po garsonjera

Juče su Nikoliću i Delibašiću Crveni krst Crne Gore i nikšićka organizacija uručili dio pokućstva
9996 pregleda 4 komentar(a)
Milorad Nikolić ispred poplavljene kuće, Foto: Svetlana Mandić
Milorad Nikolić ispred poplavljene kuće, Foto: Svetlana Mandić

Nikšićka lokalna uprava uručila je ključeve od garsonjera Miloradu Nikoliću iz naselja Broćanac i Radovanu Delibašiću iz Srnog dola, čije su kuće u nedavnim poplavama potpuno uništene. Riječ je o dvije garsonjere koje se nalaze u tzv. Evropskoj kući u naselju Humci, površine od po 22 metra kvadratna koje će Nikolić i Delibašić moći da koriste sve dok za tim bude potrebe i dok se ne steknu uslovi da se vrate na rodna ognjišta.

Juče su Nikoliću i Delibašiću Crveni krst Crne Gore i nikšićka organizacija uručili dio pokućstva.

“Potrudili smo se da onoliko koliko smo u mogućnosti pomognemo Nikoliću I Delibašiću I da im obezbijedimo najosnovnije stvari. Crveni krst Crne Gore je za njih dvojicu obezbijedio po krevet, posteljinu, mini šporet, grijalicu, dvije stolice stolice, dva ćebet, dva plastična fiokara I jedan kuhinjski set za pet osoba, dok su od nikšićke organizacije Crvenog krsta dobili po paket hrane, a Nikoliću smo uručili dvije komode I kuhinjske elemente, sudoperu I viseću”, kazala je Ana Macanović.

Nikšićka komisija za procjenu štete od elementarnih nepogoda obradila je 59 zahtjeva za nadoknadu štete nastalu usljed velikih poplava, a ukupna procijenjena šteta za domaćinstva je oko 73 hiljade eura. Nadoknadu za oštećenu infrastrukturu tražiće i lokalna samouprava. Zahtjevi su poslati državnoj komisiji i očekuje se da do kraja godine donesu odluku o visini štete.

Galerija

Bonus video: