Šehović da preispita odluku o razrješenju direktorice OŠ "Braća Labudović" u Nikšiću

Mićković, protiv koje je pokrenut i prekršajni postupak, razriješena je sa dužnosti direktorice jer je u više navrata odbila da postupi prema uputima i rješenjima Prosvjetne inspekcije i nastavnika iz predmeta crnogorski – srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost rasporedi onako kako je predložilo Nastavničko vijeće škole
4163 pregleda 12 komentar(a)
Šehović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Šehović, Foto: Filip Roganović, Filip Roganović, Filip Roganović
Ažurirano: 22.01.2020. 13:13h

Savjet roditelja Osnovne škole “Braća Labudović” iz Nikšića uputio je molbu ministru prosvjete Damiru Šehoviću da preispita odluku o razrješenju direktorice pomenute škole, Biljane Mićković, “budući da njeno zalaganje kako za djecu, tako i za zaposlene i školu, ide u prilog činjenici da je svjesno i brižljivo obavljala svoj posao“.

Mićković, protiv koje je pokrenut i prekršajni postupak, razriješena je sa dužnosti direktorice jer je u više navrata odbila da postupi prema uputima i rješenjima Prosvjetne inspekcije i nastavnika iz predmeta crnogorski – srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost rasporedi onako kako je predložilo Nastavničko vijeće škole.

Savjet roditelja je istakao da je Mićković za vrijeme trajanjamandata uradila mnogo za školu – renovirana je kotlarnica, fiskulturna sala, tolati, sprovedeno je grijanje, uređeno dvorište, biblioteka obogaćena novim sadržajima, kabineti i učionice prilagođeni potrebama učenika i zaposlenih, i opremljeni najnovijom obrazovnom tehnologijom, urađen je poligon i postavljena ograda, realizovani projekti „Učionica na otvorenom“ i „Eko škola“.

„O kvalitetu rada direktorice govore i izvanredni rezultati na takmičenjima učenika i samih nastavnika koji su adekvatno angažovani i stimulisani u cilju pružanja najkvalitetnijeg obrazovanja našoj djeci. Mi kao potpisnici ove molbe, tvrdimo da je razriješena direktorica uvijek bila spremna za saradnju, konstruktivni dijalog, da je uvijek bila pristupačna kako učenicima tako i roditeljima, te da je obezbjeđivala adekvatnu mjeru sigurnosti za našu djecu u ovoj školi. Zato Vas molimo da još jednom preispitate svoju odluku i uzmete u obzir ove činjenice za dobrobit djece jer djeca su budućnost ove države“, stoji u molbi Savjeta roditelja.

Iz Ministarstva su povodom razrješenja Mićković kazali da “nijedna pozicija nije ‘poklon’, već obaveza prema djeci i obrazovnom sistemu”, kao i da će se Ministarstvo uvijek voditi potrebama sistema, a ne pojedinaca.

Bonus video: