SNP Podgorica: Podgorička omladina nije usmjerena na prave vrijednosti

Iz SNP ukazuju da mladi Podgoričani dobar dio svog vremena provodi na internetu ili družeći se sa vrnjacima u ugostiteljskim objektima, a dodaju, to se često završava prekomjernom upotrebom alkoholnih proizvoda
780 pregleda 3 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Podgorička omladina nije usmjerena na prave vrijednosti, izgradnju zdravih navika i stilova života, i fali sportskih, društvenih i kulturnih dešavanja koja bi ispunila njihovo slobodno vrijeme, saopšteno je danas iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Iz te stranke su reagovali na podatke iz Lokalnog akcionog plana za mlade u Podgorici za period 2020-2021. koji govore da je u ovoj godini kod mladih u Glavnom gradu evidentirana veća upotreba alkohola, a povećano je i učešće u igrama na sreću.

Iz SNP ukazuju da mladi Podgoričani dobar dio svog vremena provodi na internetu ili družeći se sa vrnjacima u ugostiteljskim objektima, a dodaju, to se često završava prekomjernom upotrebom alkoholnih proizvoda.

"Osim toga, nemoguće je proći gradom, a da ne vidimo srednjoškolce, pa čak i osnovce kako uplaćuju tikete u kladionicama ili, što je još tužnije, sreću okušavaju u kazinima. Vlast kao da želi da ih podstakne u održavanju ovih loših navika, pa dozvoljava da se se kladionice i kazina otvaraju veoma blizu škola.

Povezani članci

05. Decembar 2019.

Mladi u Podgorici više piju i kockaju

Sve ovo ukazuje na poražavajuću činjenicu da podgorička omladina nije usmjerena na prave vrijednosti, izgradnju zdravih navika i stilova života, te da fali sportskih, društvenih i kulturnih dešavanja koja bi ispunila njihovo slobodno vrijeme.

Socijalistička narodna partija smatra da se ovakvo stanje mora mijenjati, da je neophodno posvetiti punu pažnju mladim generacijama i voditi računa o njihovom psiho-fizičkom zdravlju, kako bismo imali samosvjesne, zadovoljne i uspješne građane", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: