Preminula Mari Fredrikson, pjevačica grupe "Roxette" - Vijesti.me
U 61. GODINI

Preminula Mari Fredrikson, pjevačica grupe "Roxette"

Mari je preminula "nakon duge i teške bolesti", saopštila je porodica

Mari Fredrikson
Mari Fredrikson (Foto: Shutterstock)

Pjevačica švedske grupe "Roxette" koja je bila popularna u svijetu osamdesetih godina Mari Fredrikson,  preminula je danas u 61. godini.

Mari je preminula "nakon duge i teške bolesti", saopštila je porodica.

Naime, njoj su 2002. godine ljekari dijagnostikovali tumor na mozgu.  Kako pišu strani mediji, jednog dana se samo srušila u svom stanu. Dodatni pregledi potvrdili su da boluje od neizlječive bolesti.

Bila je povrgnuta operaciji na kojoj joj je uklonjen tumor, a u narednim mjesecima išla je na hemioterapiju i zračenja. Nakon tretmana nije mogla da vidi na jedno oko i sluh joj je bio oštećen, a mjesecima nakon toga nije mogla ni da govori.

 "S velikom tugom saopštavamo da je jedna od najvećih i najvoljenijih muzičkih zvijezda Mari Fredrikson preminula. Umrla je 9. decembra zbog zdravstvenih komplikacija", stoji u saopštenju porodice, supruga Mikaela i djece Jozefine i Oskara.

Roxette je bio švedski pop duo koji je za kratko vrijeme brojnim hitovima stekao pažnju cijelog svijeta, a njihove najpoznatije pjesme su "She s got the look", ali i baladama "It Must Have Been Love" i "Listen To Your Heart".

Bend Roxette su činili Mari i Per Gesi, a osnovan je krajem sedamdesetih. 

U to vrijeme Gesi je svirao u drugom bendu, a Mari nastupala u MaMas Barn sastavu. Napustili su bendove i započeli solo karijere.

 Mari je rođena 30. maja 1958. godine u malom švedskom selu Osjo. Bila je najmlađe od petoro djece, a kako je otkrila u jednom intervjuu, prvi put joj se srce slomilo kada je imala samo sedam godina.

"Moja najstarija sestra poginula je kada sam imala sedam godina. Taj dan nam je razorio porodicu, ništa nije bilo isto nakon toga", rekla je ona jednom prilikom.

Većinu vremena je provodila sama kod kuće, jer je njena porodica bila lošijeg materijalnog stanja. Svještenik u lokalnoj parohiji zaslužan je za njenu ljubav prema muzici. On je otkrio i podsticao njen talenat. U mladosti je slušala Bitlse, Dip parpl i Hendriksa.


Vidi sve komentare

Najčitanije iz sekcije Zabava