STAV

Neoprostive laži

Prve i teške posljedice političkih nadgornjavanja trpe najugroženiji slojevi stanovništva, kojima samo dan kašnjenja socijalnih naknada dodatno otežava težak život
2 komentar(a)
socijalni_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
socijalni_1, Foto: L.ZEKOVIĆ
Ažurirano: 17.11.2016. 09:44h

“Zakoni su paučina kroz koju prolaze velike muve a u koju se hvataju male.” (Onore De Balzak)

Dok su septembarska socijalna davanja isplaćena 15. oktobra (dan uoči parlamentarnih izbora), samo mjesec dana kasnije javnost je obaviještena da će socijale i druga primanja za oktobar i novembar kasniti dok ne bude usvojen rebalans budžeta. Poslije formiranja nove vlade, naravno.

Godinu dana prije izbora osiromašeni i poniženi narod je proživljavao parlamentarni dijalog i stvaranje nikad stvorenog povjerenja između vlasti i opozicije, te burnu i prljavu predizbornu kampanju. Od 16. oktobra naovamo tom istom narodu ispiraju mozak osujećenim “državnim udarom”, teroristima i špijunima od Podgorice do Moskve. Umjesto standarda podižu tenzije u državi!

U gustoj magli politike vode se pregovori o formiranju nove vlade, a narodne muke su stavljene na čekanje do daljeg. Treba zadovoljiti apetite svih konstituenata u budućoj vladi, od nezajažljivog “svemogućeg” DPS-a, do njenih tradicionalnih pajtaša. Fotelje iznad svega!

Prve i teške posljedice političkih nadgornjavanja trpe najugroženiji slojevi stanovništva, kojima samo dan kašnjenja socijalnih naknada dodatno otežava težak život.

Oni što su unazad četiri mjeseca tvrdili da nije neophodan rebalans budžeta, zdušno se bore za najviše funkcije u državi, ne vodeći računa o šteti koju su svojim činjenjem i nečinjenjem nanijeli narodu. Sve to je žalosno i sramno, kao i većina poteza koje su u svojoj dugoj političkoj karijeri povukli. Iako od politike i vlasti iskvareni, u kampanji su glumili dobrotvore govoreći kako “socijale i penzije ne mogu doći u pitanje”. Velike, neoprostive laži !

Oni što najviše pričaju o terorizmu i špijunaži, sopstvene “špijune” su slali po gradskim budžacima da se raspituju o zdravstvenom stanju zaboravljenih staraca, kako bi ubrali glas više na izborima. Sada na nemoćnima treniraju snagu zakona, koje sami nikada nijesu poštovali.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")