STAV

Pismo političarima

Vi prvi koji nijeste na vlasti, govorite o pljački narodne imovine. Kao da mi to nijesmo znali i bez vas. Vidimo to svakoga dana. Ne govorite nam ništa o tome kako ćete tu imovinu vratiti?
111 pregleda 5 komentar(a)
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Skupština Crne Gore, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2016. 09:34h

Gospodo političari, svih boja i provinijencija i na lokalnom i državnom nivou. Gospodo na vlasti i dugotrajući premijeru. Svi vi skupa koji učestvujete u predizbornoj kampanji. Svi vi skupa, ama baš ne zaslužujete ovaj narod u Crnoj Gori. Toliko ste loši da me jedino činjenica što ste naši tjera na ovaj napor da vam se javno obratim. Volio bih da se bavite politikom u nekoj dalekoj zemlji koju ne volim. Volio bih da moje tamo neprijatelje usrećite. I da, znam da se stalno ponavljam i pišem praktično iste stvari, iste fraze. Znam da se stalno u tekstovima žalim i kukam. Ali nije me briga. Dok god dobri ljudi hoće da objavljuju, dotle ću da pišem. Obespravljenih i osiromašenih, da ne kažem opljačkanih građana Crne gore ima hvala Bogu dosta. Možda neko ovo i pročita.

Dakle, pišem vam javno pismo . Uzeh sebi za pravo. Kad me vi ne pitate, da neupitan kažem što mislim onako đuture o svima vama. Puna su vam usta obećanja o boljem životu, ali malo sjutra. Danas mi poručujete da se strpim dok neki od vas ne dođu na vlast ili ako ste već dugo na vlasti, dok ne odbranite državu. Od koga? Od Rusa? Rusima ste valjda uvaljali sve što se moglo uvaljati. Vi ste braću Ruse doveli. Nudite narodu programe da radi, a naučili ste nas da ne radimo. Da živimo od socijale i mufte od kredita. Naučili ste nam i djecu da ne uče u školi. Gledam vaše tribine i spotove i, zamislite, niko da nam kaže da jedino radom možemo uspjeti u životu da živimo bolje.

Vi prvi koji nijeste na vlasti, govorite o pljački narodne imovine. Kao da mi to nijesmo znali i bez vas. Vidimo to svakoga dana. Ne govorite nam ništa o tome kako ćete tu imovinu vratiti? Ne kažete ništa o tome kako vratiti Crnoj Gori kvalitetna radna mjesta. Vlast i njihovi tajkuni nude samo profile zanimanja sa niskom kvalifikacijom, dakle malo plaćena zanimanja. Niko od vas, gospodo opozicionari, ne pominje uvođenje imovinskih kartona za punoljetne građane Crne Gore. Na miru da vidimo ko i koliko ima imovine i kako je stekao? I očevi i sinovi i braća i sestre. Od premijera do portira.

Vlast gradi Potemkinova sela. Da nije Porto Montenegra i autoputa, ne bismo imali čemu da se radujemo, po njima i tamo njima. Prodaju nam šarene laže upakovane u NATO celofan. Kao da u NATO državama nema sirotinje, nego tamo samo ruže cvjetaju. I da. Država je nam je klecava. Jedino je vlast može odbraniti. Valja je braniti do poslednjeg eura iz naših novčanika. Braniti je svim privilegijama koje su nakupljali ovih godina, od svog naroda. Ja ne mislim da Milo može odbraniti Crnu Goru. I nije on Crna Gora. On brani svoju vlast.

Umoran sam od vas političara. Ista priča, iste optužbe. Izaći ću na izbore. Glasaću jer želim da pred sobom budem čiste savjesti. Glasaću jer i sjutra hoću da pišem protiv politike i političara. U krvi mi je da se bunim.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")