OČAJNI DOMAĆIN

Ajkula na suvom

Janović je apsolutni hit izborne liste vlasti. Sokolovi iz DF-a sad će se malo teže zalijetati na kolege iz DPS-a
650 pregleda 120 komentar(a)
Nikola Janović
Nikola Janović
Ažurirano: 11.09.2016. 06:36h

Suočimo se kao opozicionari i muškarci - Janović je prezgodan. Ako pod hitno URA ne iskopa kakvog zaboravljenog kajakaša, nema sreće na ovim izborima.

Ima li šanse da Lekić otkrije sinovca bildera iz Crmnice, pa da ga svučemo i ispolivamo eteričnim uljima?

Ako se pod hitno nešto seksi ne dogodi na opozicionoj sceni, bojim se da će ovaj Janović shvatiti da samo treba da namigne sisom i riješi izbore.

Pojava sexy motherfuckera koji iz kosog benča može podići Milutina Simovića unijela je novu vrelinu u izbornu utakmicu. Vlast je procijenila momenat i Milo više nije zgodniša broj jedan. Nekako bi nezdravo bilo da se klinke lože na vođu koji im skoro može biti đed. Đukanoviću je trebalo novo lice, da ne kažem tijelo, muškarac novog doba. I đe bi ga našao nego u bazenu.

Zalud je mnogi partijski moljac grijao stolicu, zaradio spondilozu, dioptriju, hemoroide, šlihtao se po dubini i tvitovao eviva, vaterpolo prvak je upao na 14. mjesto izborne liste. Crnogorska ajkula nije samo pojela brkove Lale Nikčevića koji se sele u skupštinski Hall of Fame, već postavila standard kako budući poslanik treba da izgleda.

Košulja uska, pa kad sijevnu podlaktice tvrde kao u krnjičkih ribara konačno će se opravdano začuti vrisak na dosadnim konvencijama. Možda Janović odradi i trbušni ples, ili se predstavi recitacijom, vrhunski sportisti često su pametnice, a kad krenu ubjeđivati narod da nisu samo brdo mišića, onda postanu neodoljivi.

Univerzalna ljepota šampionske pojave šalje poruku ljubavi: čak i u trenucima kad stane iza Duška Markovića ovaj izgleda nekako manje sijed i zao, pa tvrdim da će i gej populacija da se proda čim vidi Janovića u kožnim pantalama, ili kako se igra sa kučetom.

No, osim što će prokleto dobro izgledati, smiješiti se životnim sokovima koje simboliše, šta će jedan sportista da radi u Skupštini? Isto što i svi ostali, rekao bih, samo što će Janović valjda dobiti i neka specijalna zaduženja.

Na primjer, dođe li u Skupštinu stara koka iz Vestminsterske fondacije treba joj na radni branč poslati Janovića. Nećeš joj valjda slati Milana Kneževića da joj uvene rukola i proradi čir?

Koka iz Vestminstera u društvu zlatnog vaterpoliste počinje da se komeša, magli joj cviker, traži da se otvori prozor, ili da se navuku zavjese, napada fizički Janovića koji sve snima ajfonom i ucjenjuje je do kraja života, tako da Skupština ima u džepu Vestminstersku fondaciju i funte padaju kao konfete samo zato što je šampion bio ljubazan sa tetom.

Ne koristiti sportiste u politici isto je što i ne koristiti more u turizmu. Da sam ja na čelu IO DPS zabranio bih Janoviću da oblači sako, osim na golo tijelo. I odmah bih pozvao regionalne glorije, gracije, ljepote i zdravlje i ostalu satanističku štampu da ga snime pored skupštinskog bidea.

Provincijalna sranja da se žena zaljubljuje u čovjeka dok ga sluša ostavimo ljubiteljima Dučića i Dačića. Današnje žene vole vretenasto tijelo, kameno dupe i trbušne pločice od alabastera. Aljkave naslage sala na kukovima diskvalifikuju muškarca iz seksualne utakmice, a uskoro će takvi pojedinci biti prognani i iz politike. Jer ovo je samo početak novog doba.

Niko više ne želi matufe i akrepe za govornicom. Ako hoćeš gledanost i interes javnosti za politiku, predstavnici građana moraju voditi računa o dijetama, nizati uspjehe sa ličnim trenerom, nositi ljupke šeširiće poput buduće poslanice Vuković, ili makar zračiti kurčevitom voljom vrsnog novinara Nikolića.

Čast pomenutima, Janović je apsolutni hit izborne liste, naročito kad se u obzir uzmu nedavna divljanja u parlamentu. Sokolovi iz DF-a sad će se malo teže zalijetati na kolege iz DPS-a, jer nedao bog da šrauba sto kila teškog pobratima podsjeti npr. Radojicu Živkovića na zakone Njutnove nauke.

Vidim da mnogi kukaju, ali smatram da to nije umjesno. Pa šta ako je jedan veliki sportista prišao vlasti? Nije to strašno, sportisti su po pravilu navučeni na hormon sreće, vole da pobjeđuju, smirene su osobe koje ištu hijerarhiju i ne dovode u pitanje autoritet selektora.

Dakle, sportisti su stvoreni za DPS - posebno oni koji su odabrali manje unosan sport, pa u tridesešestoj ne mogu da odjebu sve i žive bez partijskih obaveza.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")