BLOG

Keramičar, voljno!

Aleksandar Vučić nam je obećavao vladu koja ima kvalitet kao FK Bajern. Ili nas je on slagao, ili je Bajern u ozbiljnoj krizi
53 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Aleksandar Vučić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 09.12.2015. 08:50h

Ne znam, dragi moji, da li da vam čestitam smenu najnesposobnijeg ministra odbrane kog smo imali u poslednjih ne-znam-ni-ja-koliko godina, ili da kažem Gospodaru Vučiću: Kasno.

Zaista, prava uvreda za inteligenciju je izjava prvog čoveka vlade Srbije da mu je teško što Gašić više ne može da ostane ministar odbrane.

Rastali su se, izgleda u suzama: Gospodar Vučić je rekao kako je Gašić njegov „prijatelj, jedan od najodanijih“, kao i da je Gašić „čovek (?!) koji je obavljao posao ministra odbrane bolje nego što ga je on obavljao, ali on više ne može da ostane na tom mestu“.

Dakle, Bata Santos, koji je do pre samo 24 sata bio desna ruka Velikom Vođi, pao je - jer premijer ima kćerku: da me neko ne shvati pogrešno, izjava koju je „keramičar“ izrekao je u najmanju ruku bezobrazna i nepristojna i dokazuje svu bahatost koju vlast ima prema narodu ove zemlje.

Ali, Veliki Vođo, kasno si se setio da smeniš ovog opskurnog medijskog poslenika (vlasnik televizije u Kruševcu), trgovca kafom i keramikom.

Trebalo je da ga smeniš kada je po Obrenovcu, zajedno sa Stefanovićem i Julinom paradirao u amfibiji dok su se ljudi borili za život: što poplavljeni, što spasioci.

Trebalo je da ga smeniš kad je nebo Srbije ostala bez dežurne lovačke pare zbog akumulatora koji su posle nekoliko meseci volšebno pronađeni u desetom vojnom skladištu.

Trebalo je da ga smeniš kad je na „službenim“ putovanjima trošio gomilu novca poreskih obveznika ove zemlje na luksuziranje prema kom je afera Bodrum dečja igračka.

Trebalo je, bre, da ga smeniš zbog sedam ljudskih duša iz helikoptera koje su izgubile život zbog odluke Bate Santosa da organizuje slikanje njemu i Lončaru na aerodromu Beograd.

Trebalo je da ga smeniš kada se aktivno uključio u priču o državnom udaru koju su forsirali Informer i televizija Pink.

Da se razumemo: ovo je prvi potez Aleksandra Vučića koji podržavam. Ne samo zato što prema ženama imam duboko poštovanje, jer bez njih ne bi bilo ni nas. Ne samo zato što i ja imam kćerku, pa ne želim da joj neki retard u lice zvekne takvu uvredu.

Ali, u isto vreme, brinem se: mislite da će Bratislav Gašić da se povuče u Kruševac? Ma ne… Dobiće on neku ambasadorsko-konzularno-savetničku poziciju u nekoj dalekoj zemlji okruženoj morem.

Najviše se, ipak, brinem što je Gospodar Vučić rekao kako „nema čoveka koji bi mogao da ga zameni na tom mestu“.

U najbrojnijoj stranci države nema stručnjaka koji bi mogao da bude ministar vojni? U Srbiji nema čoveka koji bi mogao da obavlja tu dužnost? E, pa tek to je uvreda, ako mogu da primetim. Uvreda za

SNS i nadasve, uvreda za kompletnu populaciju. Jadna je zemlja sa toliko školovanih oficira i civila koji se razumeju u vojne poslove, koja nema čoveka (ženu, što da ne) kadrog da preuzme ministarstvo odbrane.

Da vas podsetim: Aleksandar Vučić nam je obećavao vladu koja ima kvalitet kao FK Bajern. Ili nas je on slagao, ili je Bajern u ozbiljnoj krizi.

(kolumnista.com)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")