BALKAN

Zašto vlast ima problem sa ženama?

HDZ ima problema sa ženama, jer ovo su vremena za hrabre i odvažne koji ne kalkuliraju poput ove poludesne, centrističke i neoliberalne ljevice
157 pregleda 0 komentar(a)
HDZ, Foto: Bigradiobl.com
HDZ, Foto: Bigradiobl.com
Ažurirano: 01.12.2018. 08:53h

Zašto HDZ, da prostite, ima problema sa ženama? Ne, ne mislimo sada na one koji mlate vlastite žene, pa onda između funkcije i stranke izaberu naravno funkciju. Obiteljsko nasilje u ovoj je zemlji toliko rasprostranjeno i učestalo da nijedna stranka od njega nije imuna. HDZ ima politički problem sa ženama, one su najoštriji, najbeskompromisniji, a time i najopasniji kritičari stranke na vlasti. Dijakronijski mogli bismo ustvrditi da su upravo žene bile te koje su ustrajno i sustvano podrivale sam bitak i modus vivendi HDZ-a.

Nulta točka te subverzije seže prije 20 godina kada je bankovna službenica Ankica Lepej javnosti obznanila prešućene račune obitelji Tuđman, a HDZ se toliko uspaničio i drugi put u povijesti ubio Feničane znanstvenim otkrićem kako novac nije imovina. Novija povijest bespuća beščašća bilježi paničan strah HDZ-ovog organizma od virusa tzv. “poreznog Uskoka” kada je razotkriveno više velikih poreznih prijevara u kojima je u Hrvatskoj oprano više od 600 milijuna kuna. Ničim izazvan tadašnji, a i sadašnji, ministar financija Zdravko Marić ukinuo je Samostalni sektor za otkrivanje poreznih prijevara, inače ustrojen na iskustvima i principima američkog Ministarstva financija i Ministarstva pravosuđa. Najzaslužnija za sve te uspjehe prema priznanju DORH-a, načelnica Ana Dorić Škeva, podnijela je ostavku.

Zato se s pravom i opravdanom bojazni možemo zapitati kakva sudbina čeka pučku pravobraniteljicu Loru Vidović jer se usudila prozvati HDZ-ovu vlast kao najodgovorniju za »relativizaciju zločina NDH što narušava temeljne vrijednosti Ustava RH«, secirajući to političko truplo anatomski poput dr. Tulpa. Hoće li je snaći sudbina bivše šefice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Dalije Orešković koja je glave došla Karamarku, a njoj njegov nasljednik Plenković.

- Ne želim popraviti HDZ, želim ga razmontirati - danas baca rukavicu političkog izazova svome krvniku Dalija Orešković.

Njezina nasljednica Nataša Novaković, koju je HDZ izvukao iz rukava nikada se ne usudivši javno reći što to zamjera Oreškovićki u njezinom radu, vrlo brzo je došla u sukob s “poslodavcem” i političkim tajnikom HDZ-a Lovrom Kuščevićem samo zato što se osmjelila zapitati kako to HDZ-ovci putuju u Finsku Vladinim avionom i na čiji trošak tamo borave.

Hoće li hrabra Lora Vidović odraditi svoj mandat do kraja i povući se poput povjerenice za informiranje Anamarije Musa koja se zalagala za pravo javnosti da zna, pa i to tko je pisao lex Agrokor, te za slobodan pristup informacijama postavši “kamenčić u cipeli” vladajućima?

Zato HDZ ima problema sa ženama, jer ovo su vremena za hrabre i odvažne koji ne kalkuliraju poput ove poludesne, centrističke i neoliberalne ljevice. One koja je već odavno “ljude koji pokušavaju živjeti od svog rada, a ne od mešetarenja i izrabljivanja, besramno izručila desnim populistima pretvarajući svoje izdane i razočarane glasače u topovsko meso za nove ratove, u prezadužene i frustrirane potrošače izručene prvom kupcu kojemu bude zgodno da ih potroši, da ih regrutira kao djecu Majke Courage”. Kupi mi, mama, jedan mali rat...

(novilist.hr)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")