KONTRASTAV

Nijesmo isti, priznajem mu ktitorstvo

Moje hapšenje bilo je rezultat već provedenih namjera Ranka Krivokapića da sa svojim ljudima proda zemljište u Lipcima
207 pregleda 79 komentar(a)
Miodrag Davidović (novina)
Miodrag Davidović (novina)
Ažurirano: 24.06.2015. 07:54h

Reagovanje povodom teksta “Božiji ljudi na terenu”, autora Brana Mandića, Vijesti, 21. 06. 2015.

U Vašem pojašnjenju javnosti Crne Gore, djelatnosti Dake Davidovića i mene, ste pokušali vrijeđajući naše svetinje svetu crkvu i moju vjeru, da me stavite u isti koš sa čovjekom koji je svojim djelima pokazao da nije dostojanstveno kao ja učestvovao u tome. Za razliku od njega nijesam publikovao koliko sam pomagao crkvi u obnovi njihovih objekata, izgradnji prilaznih puteva a sve novcem koji nije uzet na bilo koji način od građana i privrednih dobara Crne Gore. Naš odnos prema svojoj državi i svom gradu nije isti i to je razlog našeg mimoilaženja. Istina je na mojoj strani i saznaće je crnogorska javnost, a naš rodni grad Nikšić to odavno zna.

Da sam zaradio novac na način kao i on, od transakcija Duvanskog kombinata i Željezare, napravio bih crkve, škole i sportske terene u svakom gradu Crne Gore, a ne samo u mojoj rodnoj Župi.

Da napomenem samo, završio bih i rekonstrukciju puta do Ostroga da mi nije ukinuta dostava eksploziva po naređenju MUP-a firmi BOOSTER, koja nas je snadbijevala, ali se nadam u Boga da ću i to zajedno sa svojom braćom i prijateljima, građanima Crne Gore privesti kraju, kada obezbjedim dozvole i potrebna dokumenta.

Isto tako ne mogu se složiti sa autorom u dijelu teksta u kome se podrugljivo odnosi prema gospodinu Davidoviću u dijelu njegovog ktitorstva prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi jer mu to ne može niko umanjiti i omalovažiti.

Ja mu odajem priznanje za sve što je uradio za srpstvo i našu crkvu.

Što se tiče devastacije Boke, ona je znatno više izražena divljom izgradnjom duž cijele obale a pogotovo u dijelu Opštine Herceg Novi, nego što je to urađeno prilikom izgradnje puta u Lipcima, ali se priča poteže svaki put iznova kada se pokušava narušiti moj ugled. Inače, da pojasnim svim građanima Crne Gore, moje hapšenje u Lipcima nema veze sa odlaganjem otpada u priobalju, već se radi o prirodnom kamenu, koji se tokom eksplozija obrušavao na put i odatle u more. Tu sam, za potrebe mještana, građana čitave Crne Gore i turiste napravio plažu od 8.000 m2, koja je u tom dijelu jedino mjesto koje predstavlja pravu plažu... Moje hapšenje bilo je rezultat već provedenih namjera Ranka Krivokapića da sa svojim ljudima proda zemljište u Lipcima. Pošto sam osujetio tu njegovu namjeru, kupivši časno i pošteno tu zemlju i uzevši kredite u nekoliko banaka, a nakon što je provjerom u katastru utvrdio da je zemlja moje vlasništvo, u privatnoj, ličnoj režiji poslao mi je inspektore radi navodnog kontrolisanja rada mašine drobilice kojom je obezbjeđivana podloga za asfalt. Nakon što su mi isti saopštili da su došli po privatnom nalogu Krivokapića, završili su u morskoj vodi. Nakon toga podigla se medijska hajka protiv mene, što je rezultiralo mojim hapšenjem i osudom na kaznu zatvora u trajanju od četiri mjeseca. Predmetni postupak predstavlja sudski presedan, jer u mojim radnjama se nije stekao ni jedan element krivičnog djela koje mi se stavilo na teret.

S poštovanjem,

Ranko Radulović

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")