STAV

Je suis Ispljevalja

Ne udišete Vi naš vazduh, gospodine premijeru, niti imate problema sa vodom za piće. Ne vodite Vi novorođenu bebu svaki dan kod ljekara zbog respiratornih bolesti i ne gledate kako Vam voljeni umiru zvog kancera. Nemate Vi problem. Mi imamo
212 pregleda 33 komentar(a)
Je suis Ispljevalja, Foto: Čitalac reporter
Je suis Ispljevalja, Foto: Čitalac reporter
Ažurirano: 17.01.2015. 10:24h

Masakr u Parizu svakako je tema kako čitavog svijeta tako i našeg regiona. Zločin koji se desio svakako je velika opomena svima. Vlada Crne Gore, na čelu sa velikim vođom Kim Jong Milom, osudila je ovaj gnusni čin. Svi znamo kako kod nas poštuju novinare i slobode medija. Potreslo je sve ovo našeg premijera toliko da je zaboravio na masakr koji se odvija u njegovoj maloj, ali evropskoj državi Crnoj Gori.

Uprkos alarmu koji se oglašava posljednjih mjesec dana iz najsjevernijeg grada Crne Gore, premijer ostaje gluv. Džaba vapaj građana za rješenjem, džaba mirni protesti, premijerske uši gluve su za sav pljevaljski narod. Ponosi se premijer kad god smo prvi u nečemu. Tako i ovaj put kada je vodeća evropska organizacija koja se bavi pitanjem uticaja životne sredine na zdravlje u Evropskoj uniji saopštila je da su Pljevlja lider na ljestvici najzagađenijih mjesta u Evropi i da su na kvalitet vazduha najviše uticale emisije koje su rezultat sagorijevanja uglja u Termoelektrane i u domaćinstvima.

Ponosi se, Crna Goro! Toliko toga si imala i dobila od boga. Bog dao, ali nije i uzeo. Nije imao kad, valjda. Preduhitrili ga naši političari. A Crnogorci junaci ka i vazda. Ćute i trpe. Gazi Milo sve, ali najviše Pljevljake. Crpi resurse, odnosi sa sobom milione a ostavlja opustošeni grad, respiratorne bolesti, kancer. Mi smo najbolji pokazatelj u kakvoj državi živimo. Mi smo simbol pustošenja, pljačkanja i otimačine posljednjih dvadeset godina. Pljevlja su crna rupa Crne Gore. A crna rupa kada počne da guta - proguta sve pred sobom.

I zato kažem: JA NISAM ŠARLI. Masakr u ovom gradu mnogo je veći od onog koji se desio u Francuskoj. Samo je glavna razlika što za masakr građana u Pljevljima niko neće odgovarati. Još su manje šanse da će neko pokušati da pomogne ovom gradu. U očima kako lokalnih tako i državnih funkcionera mi smo samo banka iz koje se uzimaju pare.

Ne udišete Vi naš vazduh, gospodine premijeru, niti imate problema sa vodom za piće. Ne vodite Vi novorođenu bebu svaki dan kod ljekara zbog respiratornih bolesti i ne gledate kako Vam voljeni umiru zvog kancera. Nemate Vi problem. Mi imamo. Mi koji smo Ispljevalja.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")