NEKO DRUGI

Naučna fantastika

64 pregleda 1 komentar(a)
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Nebojša Stefanović, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 17.09.2014. 08:45h

Gotov sam - rekao je užasnuto tog jutra snežni čovek, popularni Jeti, kada je u novinama pročitao izjavu ministra policije Nebojše Stefanovića: "Neko može da pobegne i na Himalaje, mi ćemo ga naći". Tako da vas ovih dana ne iznenadi ako se na ekranu vašeg TV prijemnika pojavi kajron: "Kako RTS saznaje, MUP Srbije pronašao je Jetija. U toku je njegova ekstradicija sa Himalaja u Srbiju. Povodom pronalaska Jetija, javnosti će se obratiti ministar Stefanović na konferenciji za štampu koju će direktno & paralelno prenositi RTS, Pink i Studio B".

Uključujući Discovery & National Geographic.

- Gospodine Stefanoviću, za šta je tačno osumnjičen Jeti? - pitaće ga novinari. - Ni za šta! Prosto, mi smo čuli da niko već vekovima ne može da nađe Jetija, pa smo to učinili u naučnoistraživačke svrhe - kazaće ministar Stefanović, naučnofantastični radnik.

Ovih dana, naime, primećeno je da naprednjaci sve više naginju ka nauci, osobito ka ginekologiji. Recimo, u Majdanpeku su kao deo predizborne kampanje organizovali besplatne ginekološke preglede, na pravom mestu - u prostorijama lokalnog odbora SNS. Prvi na listi naprednjaka, neki Dejan Vagner, rekao je doslovce u ponedeljak za B92, upitan otkud sve to: "Ginekološki pregledi bili su naučnoistraživački rad koji je SNS podržala". Mora da im je predizborni slogan u Majdanpeku glasio: "Vag(i)ner za predsednika opština". Ili jednostavno: "Vag(i)ner". A izborna lista im se garantovano zvala: "Nisam ginekolog, al' mogu da pogledam - Aleksandar Vučić - Srpska napredna stranka".

- Vagner! Pa je l' ovo kupleraj, bre? - bio je ljut premijer Vučić kada je, sasvim slučajno, tokom kampanje svratio u Majdanpek i zatekao Vagnera kako vrši ginekološke opservacije u u prostorijama Gradskog odbora SNS.

- A ne, predsedniče, tako izgleda na prvi pogled, ne shvatate! Ovo je naučnoistraživački rad koji je podržala SNS i deo je pobedničke kampanje - rekao je Vagner.

- Stvarno! Pa Vagner, ti si suvi genije - bio je oduševljen premijer.

- Nego, predsedniče, bilo bi zgodno da i vi lično obavite nekoliko pregleda, to će nam, znate, podići rejting bar za 20 odsto - dosetio se suvi genije Vagner.

- Pa znaš šta, Vagner. Ja nisam ginekolog, al' mogu da pogledam - rekao je premijer, osoba poznata po tome da nos voli da turi svuda. I u sve se razume - od Silvane do Nirvane, od Tvitera do tripera, od

Dodika do Rodika, od gonoreje do Eritreje, od Baha do sevdaha, od Kine do varikine, od Regine do...

- Predsedniče, da li bismo za bolne reforme mogli da dobijemo epiduralnu anesteziju - raspitivale su se potencijalne glasačice tokom pregleda.

- A ne! Epidural ne dolazi u obzir. Reforme mora da bole - objasnio im je premijer koji je obavio nekoliko desetina opservacija, uz povremene telefonske konsultacije sa stručnim savetnikom Dominikom

Stros-Kanom, a rezultat je bio vidljiv već u nedelju uveče - SNS je osvojila 47,66 odsto glasova. Vagner je javno pohvaljen. Ne gine mu mesto predsednika UO Ginekološko-akušerske klinike u Višegradskoj.

- Predsedniče, sledeći put ću da organizujem i urološke i dermatovenerološke preglede. Garantujem 62 odsto - obećao je Vagner, naučnoistraživački radnik iz Majdanpeka.

(Danas)

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")