Stav

Oglas

Prilika za audiciju će mi se pružiti brzo, već pred lokalne izbore u Podgorici. Dajem oglas u kome navodim da ću kvalitetno da glasam za koga mi državotvorni prijatelji-režiseri kažu, a zauzvrat tražim, za početak, sporednu ulogu u filmu “Afera snimak 3”
212 pregleda 0 komentar(a)
Zoran Jelić, Zoran Vukčević, afera Snimak, Foto: Boris Pejović
Zoran Jelić, Zoran Vukčević, afera Snimak, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 11.01.2014. 08:42h

Kao što je red i običaj, pred Novu godinu sam i ja donio novogodišnju odluku. Riješio sam da u novoj godini revidiram svoje stavove i razmišljanja. Više mi je dojadilo da me u raznim procjenama i anketama sa terena procjenjuju kao bundžiju i neprijatelja države. Dakle, odlučio sam da revidiram i postanem prijatelj države, to jest partija na vlasti. Računam da će i meni neko iz ovih struktura na vlasti ponuditi ulogu u novom filmu “Afera snimak 3”. Ako već postoje bioskopski blokbasteri Roki, Umri muški, prvi, drugi, treći , stoti dio, tako će i kod nas, nadam se, postojati više djelova pomenutog domaćeg hita.

Prilika za audiciju će mi se pružiti brzo, već pred lokalne izbore u Podgorici. Dajem oglas u kome navodim da ću kvalitetno da glasam za koga mi državotvorni prijatelji-režiseri kažu, a zauzvrat tražim, za početak, sporednu ulogu u filmu “Afera snimak 3”. Ako se dobro pokažem, možda mi dodijele i nešto više, nikad se ne zna. Honorarno sam spreman da za potrebe filma da branim svuda i na svakom mjestu državotvorne režisere i njihove prijatelje, braću i kumove. Braniću ih od svih sličnih meni. To jest, dok nijesam revidirao. Takođe, navodim u oglasu da ću u slučaju da dobijem ulogu u filmu volonterski izvoditi uvlakačke radove kod svih značajnijih aktera za čije se potrebe snima film. Malo li je?

Revidiraću, pa kud puklo da puklo. Neka se taman od mene odrekne i bliža rodbina - neću popustiti. Odlučio sam da budem glumac. Uživio sam se u novu ulogu. Već se divim mudrostima primorskih filozofa i u slobodno vrijeme ih prorađujem. Pažljivo iščitavam zvanične i nezvanične biografije političkih i ekonomskih aktera fima. Divim im se koliko su to mudri i sposobni ljudi. Od ničega su stvorili bogatstvo. Što god da dodirnu, pretvore u zlato. Ozbiljno sam počeo da vjerujem da se među političko ekonomskom elitom krije kralj Mida sa zlatnom rukom! Kakve samo vizije imaju ti ljudi. Kako samo mudro odlučuju u ime naše. Ma gdje mi je pamet bila da ranije revidiram. Drugi dnevnik RTCG je u mojoj kući obavezno štivo. Što god kažu istina je. Kunem se u Glavnog urednika. A tek istorija, geografija, jezik i religija. Sve sam savladao. Spreman sam da glasam za najbolje. Za partije na vlasti, u buduće - vazda za vlast i vazda pod vlast.

Eto.

Ovako izgleda revidirani čovjek u novoj godini. Otkrio sam talenat u sebi. Pravi glumac.

Sigurno će me na proljeće na kastingu za lokalne izbore kupiti, to jest, angažovati da glumim u filmu. Na kastingu me neće kastigati niko, a kod kuće - baš me briga. Važno mi je da glumim i da budem uz vlast. Nema boljeg afrodizijaka od vlasti. Prosto mi sad i milina prođe kad pomislim da ću i ja biti u milosti vlasti. Nema veze što loše živim, što uzimam kredite da platim struju i ostale komunalije, nema veze. RTCG kaže da će biti bolje u 2014. godini. Meni dobro. Ma biću novi Radovan II ne zvao se ja kako se zovem. Mada sam već zaboravio ko sam i odakle sam. Sve za potrebe filma. Živjeli.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")