STAV

Seks turizam, nauk za uspješnost?

Ne postoji seks turizam, postoji samo brutalno nasilje nad ženskim tijelom u svim igrarijama muškraca na našem području!
0 komentar(a)
Igračica, Igračice, Go Go igračice, Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Igračica, Igračice, Go Go igračice, Budva, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.07.2012. 11:27h

Mislim da se mnogi sjećaju a mladim ljudima želim da skrenem pažnju, da je prije dvadeset i više godina val “odusevljenja ženskim tijelom” krenuo sa “ Sitnije Cile , sitnije, pokaži mi najbitnije”, iza čega se uspješno krila destrukcija države i društva.

Znamo kako je prošla država i kako su prošle žene na ratnim područjima a i na tranzicionim. Od „zanosa tijelom” do logora za silovanje, do trgovine ženma, do eksploatcije na radnom mjestu ... Prst je bio uperen u žensko tijelo onda kad se više ništa nije htjelo uraditi na integraciji, onda kada su vojne i vrhovne vlasti pravile planove za okupacije, onda kada su bili jasno u taboru protiv volje naroda. Mnogi naivni su tada u zanosu „ oduševljenja” lupali čašama o sto nakon čega ih je čekala mobilizacija sa odredištem – protiv domaćeg neprijtelja!

I nemojmo biti naivni, ili makar na simboličkom nivou upitajmo se šta se ovo dešava na crnogorskom primorju? Kakav „seks turizam”?

Zar to svih poratnih godina nije bilo prisutno i sakriveno od pogleda „pristojne većine” ? Zašto je sada javno i navodno bez kontrole? Da to nije možda uperen prst u žensko glasačko tijelo Crne Gore sada kad je sva „prirodna ljepota” uspješno rasprodata? Možda nije dovoljno to što se žene nečinjenjem „uspješno uspostavljenih mehanizama za rodnu ravnoprvnost” drže najpotlačenijom i najposlušnijom grupom u Crnoj Gori?

Možda im se treba pokazati kako to može i „uspješnije” od malih nogu, za nauk!

Izbori se približavju – žene treba primiriti i svoje i tuđe – zgražavanjem i strahom!

Ne postoji seks turizam, postoji samo brutalno nasilje nad ženskim tijelom u svim igrarijama muškraca na našem području!

Za žene mi ostaje da ponovim moto naših prijateljica „ Ne dajte se od svojih prevariti” i „Neposlušnost je naš izbor” i to je ono dobro, ako nije kasno, koje možemo urditi za sve.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")