NEDJELJNA MANDALA

Samo loj i marmelada

108 pregleda 7 komentar(a)
Rad Gerharda Rihtera
Rad Gerharda Rihtera
Ažurirano: 06.05.2018. 06:30h

LORD

Kupujući grede u velikom skladištu shvatio sam koliki sam socijalistički lord neznalica i čovjek polovično obaviješten o ekserima, štekerima, kapitalizmu, i kako je cijela generacija takvih nesposobnjakovića - smjer društveni ostala da luta po velikim skladištima tražeći eksere za krovove koje iznajmljuju i moraju povremeno da poprave ali ne umiju.

MAGIJA

Brazilski umjetnik kome je momak poginuo sa motora u težini njegovog tijela prosuo bombona i svaki posjetilac MoME mogao je da uzme. Rekao sam pi, i stavio bombon u usta, kao nekakva pederska postmoderna hostija, ne bješe djelo bez osnova, čim ga pominjem deset godina iznova zgađen i dirnut tom čudnom transmutacijom duboko religijskom magijskom osnovom jednog čina sladunjavog i samog po sebi vještačkog preispoljnog, baš kao što ljubav često biva među smrtnim sinovima.

AMERICANA

Samo jedu smeće i nemaju para za dobre škole, od malena krupnjaju goje se, ne znaju da je to bespovratno, gube zube zbog koka kole i burgera sniženih cijena, za drugo nema para ni vremena da se misli o žitaricama ceralijama, jok - samo loj i marmelada to dobiju za užinu i pred sanak djeca debela od siromaštva.

U ČARAPAMA

Ako još ima nekog ko bi volio znati kako izgleda pjesnik na aerodromu: sa rancem u gužvi, kuca mu vratna žila, liči na vjerskog fanatika bez kaiša, cipela, uvode ga u x zrake pa ga izvode i puštaju da leti jer nema bombu.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")