NEKO DRUGI

Šešelj United

Zamjerio se Vojislav Šešelj Hrvatima do smrti, no u tom međusobnom odnosu Vojislavu Šešelju se mora priznati da je bio iskreniji i dosljedniji
83 pregleda 0 komentar(a)
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Vojislav Šešelj, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 31.01.2019. 03:20h

Dok somovi na svadbama za dom spremno viju hrvatski barjak, njihovi ekskluzivni ribiči cepaju ga za crve i nove mamce varalice. I opet možemo samo konstatirati kao Anto Kovačević tog 26. studenoga 2014. u “Bujici”: “Šešelj nas je ujedinio!”

Unisono je zgrožena hrvatska javnost ponašanjem Vojislava Šešelja u srbijanskoj Narodnoj skupštini. Doduše, gaženje hrvatske trobojnice nitko nije vidio, pa ni snimio, čak ni sigurnosne kamere zbog “mrtvog kuta” (sic!), ali Jandroković je čuo uvrede i prostačenje pa je s Pupovcem i ekipom herojski podvio repinu i žurno se vratio u Zagreb. Zbog Šešelja uvrijeđeni premijer Plenković se ne javlja srbijanskoj kolegici Brnabić, predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović traži za dotičnog tri mjeseca zatvora ili novčanu kaznu, kao da je sutkinja Prekršajnog suda u Beogradu, naričući kako su sada “narušeni odnosi Hrvatske i Srbije”. Znani i neznani nabreklih vratnih žila diljem Lijepe Naše viču “Šešelj četnik!”, “Šešelj ratni zločinac!”, “Šešelj mrzi Hrvate!”...

Zamjerio se Vojislav Šešelj Hrvatima do smrti, no u tom međusobnom odnosu Vojislavu Šešelju se mora priznati da je bio iskreniji i dosljedniji. Palio je javno hrvatsku zastavu Vojislav Šešelj i ranije, vidljivo i snimljivo, oduvijek Hrvate skupno zvao ustašama, zazivajući zapadne granice “Velike Srbije” na liniji Virovitica - Karlovac - Karlobag. Bio je Vojislav Šešelj ratni zločinac mnogo prije nego li je saborska delegacija stigla ovog 18. travnja u službeni i prijateljski posjet Srbiji.

Nakon što ga je ničim izazvan Haški sud pustio na slobodu, krajem te 2014. godine, neposredno nakon što je četnicima čestitao “oslobađanje Vukovara”, Vojislav Šešelj je 26. studenoga gostovao kao ekskluzivni gost jedne hrvatske televizije! Požalio se tom prilikom uredniku i voditelju kako ga mediji u Srbiji ignoriraju, ali on je zato išao zaobilaznim putem i “Hrvati su se zaletjeli kao som na durdubak”! Govorio je slobodno uoči hrvatskih predsjedničkih izbora Vojislav Šešelj punih 25 minuta u hrvatskom eteru kako od ovdašnjih političara najviše cijeni Ivu Josipovića, jer je “njegov otac kao partizan oslobađao Široki Brijeg i tamo streljao velik broj ustaša, fratara, ali i civila”. “Tako je, Vojo”, odobravao je u studiju, uz voditeljevo potvrdno klimanje glavom, hrvatski političar poznat po izjavi kako Vesna Pusić “nije stvorena za mudraca već za madraca” dok je Šešelj hvalio njezin porodični pedigre jer joj je “djed po majci bio četnički vojvoda”. Nisu Šešelja izbacili iz programa niti kada je za likvidacije na Ovčari prozvao Vesnu Bosanac koja je s “generalom Aleksandrom Vasiljevićem sastavljala spiskove” za strijeljanje, ne, voditelj i urednik emisije “Bujica” zahvalio se na kraju “gospodinu Šešelju” na gostovanju!

Da, pogodili ste, radi se o Velimiru Bujancu, štovatelju nacizma, kojem su u goste jednako rado dolazili i Kolinda Grabar-Kitarović, Tomislav Karamarko, Thompson, Dario Kordić i još mnogi drugi “veliki Hrvati”, rado viđenom gostu među šatorašima u Savskoj, koji nisu išli plinskim bocama na Šešelja već na mrske im Josipovića i Milanovića, čovjeku kojem na vjenčanje kao svat dolazi maneken ustaštva Zlatko Hasanbegović i krema hrvatskog U pret-a-portera, a čestitke brzojavno upućuju i premijer i šef opozicije. I tako to biva!

Dok somovi na svadbama za dom spremno viju hrvatski barjak, njihovi ekskluzivni ribiči cepaju ga za crve i nove mamce varalice. I opet možemo samo konstatirati kao Anto Kovačević tog 26. studenoga 2014. u “Bujici”: “Šešelj nas je ujedinio!” Dokle?

(novilist.hr)