NEDJELJNA MANDALA

Sirotinjska majka

Ali Dikej bi odjednom da mijenja uloge, umjesto da bude reporter iz mraka gospodarevog šupka, umjesto da naciji objasni šta se zbiva unutar one slasne dinje iz San Tropea, ovaj filantrop i art kolektor prducka o tehničkoj vladi, ni da će joj sjesti na čelo.
24785 pregleda 48 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović
Duško Knežević, Foto: Filip Roganović

Famozni Dikej se izgleda dobro uživio pa misli da nekoga briga za njegova naklapanja o prelaznoj vladi.

Umjesto što izigrava analitičara, red bi bio da u narednih nedjelju dana vidim nečije gaće, jer raspoloženje može da mi splasne od pretjerane pameti.

Ako Dikej misli da gnjavi sa visokom politikom, neka plati nekome rezbarenu dinju, pa neka mu otvara lobanju koliko hoće. Ali ovako gratis da novinske agencije prenose šta Dikej misli o prelaznoj vladi, pa to je stvarno suludo hrabar zaplet. To je kao da pitaš Hilma Francu o šogunskoj etici u djelu Kurosavinih nastavljača. Paklena tjeskoba nadvila se nad mojim ekranom dok sam čitao kako Knežević smatra koješta o formiranju tehničkog kabineta, itd. Otkud bi jedan Dikej znao nešto o politici, kad je onako pošten dozvolio da ga svi zajebu?

Samo nekoliko dana ranije, Dikej je poručio rođenom kumu da ne valja ulagati u silikone i podvoditi bračnog druga, što je zbilja bilo milina čitati. Ali ne, sad bismo malo da se igramo lorda Karingtona. E pa ne može Dikej, mora prvo da se popišu kurtoni i mjenice, pa ćemo onda u sferu visoke politike.

Ne znam šta je tajkun doktorirao, ali molim ga da se drži keš kolaterala i vijagre, tajnog snimanja, pipuna posutih zlatnim prahom, i svega što sanjamo i zbog čega nam je idol. Ako krene sa političkim analizama dosadnijim čak i od eseja Ćakija Lekića, e onda bogami mogu da pomislim da je Milo stvarno u pravu što ga je išnuo.

Svako ko počne da klapi o vladi i demokratiji na pola je puta da ti se smuči, a svako ko nekome ofira ženu ili govori o oralnom seksu na pola je puta da postane narodni heroj. Mislio sam da je Dikeju to jasno, da je snimao ponešto iz donjeg rakursa, da imamo nekakav pornografski i džentlmenski dogovor da držimo sve ovo ispod određenog nivoa.

Ali Dikej bi odjednom da mijenja uloge, umjesto da bude reporter iz mraka gospodarevog šupka, umjesto da naciji objasni šta se zbiva unutar one slasne dinje iz San Tropea, ovaj filantrop i art kolektor prducka o tehničkoj vladi, ni da će joj sjesti na čelo.

Čekaj malo, gospodine Kej. Žao mi je što moram reći da me slikanje sa Marinom Abramović i Klintonom ne fascinira, jer sam se i ja mogao slikati sa Zvonkom Bogdanom, pa opet ne umijem da jašem. Alal ti doktorat, zetski sine, ali molim te drži se onoga zbog čega te narod glasao na Instagramu, daj još koji paragon blok, pohvali se ako ste neđe kumovski grcali na gomilu, i to je to.

Ostavi Zlaju Vujoviću neka žubori o prelaznim vladama, ne miješaj se Hanu u listine, nego baci sisu da se igramo. Nećeš dati i ti, sirotinjska majko, u političare?

Preporučujemo za Vas