LOVAC NA ZMAJEVE

Mandić bi da bude Brnabić, primjera radi

Najporaznije u najnovijem obraćanju Andrije Mandića jeste to što, primjera radi, izigrava Anu Brnabić. Marionetu AV. Spreman da za predsjednika susjedne države slaže, falsifikuje, napadne i omalovaži

46424 pregleda 558 reakcija 95 komentar(a)
Vučić i Mandić, Foto: Printscreen
Vučić i Mandić, Foto: Printscreen

Kada je, primjera radi, u pitanju čišćenje Srbije od tajkuna i mafije, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, uspio je da oslobodi tu zemlju (njihovog) štetnog uticaja. Kaže Andrija Mandić, koji inače tradicionalno nastupa kao lider ne samo Nove i ne samo DF-a, već i “vjernog naroda”. Iako nije vladika. A najnovije istraživanje Đorđa Vukadinovića, brata Srbina, procjenjuje rejting Mandićeve stranke na 3,7 odsto. A njegov kolosalni doprinos pobjedi naroda na 0,7 procenata.

Primjera radi, kako kaže Mandić, kad je Srbiji krenulo dobro, DF-u i njemu kao lideru je krenulo loše. Jer je, primjera radi, BIA predsjednika Vučića dostavila partnerskoj Đukanovićevoj Službi “nepobitne dokaze” da je ruska specijalna jedinica GRU, udružena sa Mandićem i Kneževićem, spremala pokolj 16. novembra 2016. I ubistvo crnogorskog premijera.

Da bismo onda, primjera radi, duže od tri godine gledali maratonski proces protiv “terorista” vođenih Andrijom i Milanom. I sve to na TV Vijesti. Kod tajkuna Miška i Željka. Kao i na stotine presova i izjava lidera DF-a i njihovih saboraca o montiranom sudskom procesu i njihovoj nevinosti. Nema tu ništa lično, Vijesti su samo radile svoj posao. Ali, primjera radi, tokom te tri godine, vaskolika propaganda predsjednika Aleksandra Vučića, od Informera do RTS, gotovo da riječ nije objavila na istu temu. U tom periodu, Milo i Alex su na zajedničkim konferencijama i susretima razmjenjivali izlive nježnosti i uzajamne podrške, dok su Mandić i Knežević, primjera radi, trljali užarenu optuženičku klupu zarobljenog Višeg suda u Podgorici.

Onda je, primjera radi, vijeće tog Višeg suda presudilo - ukupno 70 godina zatvora za kompletnu “terorističku grupu”, od čega su Mandić i Knežević dobili po pet. Primjera radi, RTS predsjednika AV vijest o toj presudi objavila je u 26. minutu udarnog Dnevnika, a razni informeri i ostali telegrafi na nekoj 5. ili 7. strani. Televizija, novine i portal Vijesti presudi su posvetili udarne minute i strane. Tog i narednih dana i nedjelja.

Međutim, Miško i Željko, primjera radi, nemaju avion kao predsjednik Vučić. Ili ga makar još Beba i Medo nijesu otkrili. Jedan let do kanabea Šefa AV bio je dovoljan Mandiću i Kneževiću, ali i DF-u, da zaborave na sve pomenuto. Od državnog udara, Caneta, Šarića, Dahlana, pa do, primjera radi, Beograda na vodi. Aleksandar Vučić je preko noći i pored ovih 10 odnosno 70 godina robije, postao lider svih Srba regiona, lider novog “srpskog sveta”, odavde do Banjaluke.

Kada je, primjera radi, u pitanju čišćenje Srbije od tajkuna i mafije, Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, uspio je da oslobodi tu zemlju... Srbija je tada krenula naprijed, kliče Mandić. Što, primjera radi, potvrđuju sljedeće činjenice: skidanje potjernice za Canetom Subotićem, povlačenje optužnice protiv Subotić Caneta, povratak odbjeglog Bogoljuba Karića u Srbiju, onda čak i AV koalicija sa njegovom strankom, Dahlanov dolazak u Beograd (bez vode), pokušaji da se Šarićeva presuda obori ako je ikako moguće, i da ne nabrajam - dovoljno da vidimo kako je AV čistio Srbiju od tajkuna i mafije.

Sa čim se, primjera radi, ne slaže Boško Obradović, jedan od lidera srpske opozicije i do juče brat Andrije Mandića. Nedavno Boško poručuje kako mafija u Srbiji nikad nije bila jača i kako njen šef nije Aleksandar Vučić, predsjednik, već Andrej Vučić, brat. I da je taj Andrej, u očišćenoj Srbiji, napravio paralelni sistem vlasti, kao, primjera radi, Milo u Crnoj Gori, tvrdi Obradović! Kako Srbija može biti očišćena od mafije i tajkuna ako je glavni Don brat predsjednika Vučića - pita se, primjera radi, Boško?! Dok njegov bivši saborac i brat Andrija Mandić leži i pravi se mrtav.

Ali da ne bude da je Mandić, zaslijepljen obožavanjem voljenog Vođe AV, sve izmislio i slagao - nije. Primjera radi, predsjednik AV je na početku procesa pokoravanja Srbije, uhapsio jednog tajkuna. Dakle, JEDNOG! Miroslava Miškovića! Da bi kasnije beogradski sudovi, zarobljeni inače kao i ovi naši voljom predsjednika, oborili sve te optužnice. A potom ih više instance vraćale na početak. I tako evo već 6-7 godina AV mijenja sudove i sudije, ali nikako da nađe jedan ili jednog koji će osuditi tog JEDNOG tajkuna kojim je očistio Srbiju! Ispostavilo se, dakle, da je hapšenje Miškovića, inače autora vrlo zanimljive kniige Ja tajkun, AV iskoristio kao marketinški trik da bi njegova propaganda i marionete, primjera radi, Ana Brnabić i Andrija Mandić, širili bajke o ratu predsjednika sa tajkunima i mafijom!

I to je najporaznije u najnovijem obraćanju Andrije Mandića. Kada, primjera radi, izigrava Anu Brnabić. Marionetu AV. Spreman da za predsjednika susjedne države slaže, falsifikuje, napadne i omalovaži “neprijatelja”. Mandić u stvari i na taj način pokazuje zašto, primjera radi, ne bi trebalo da bude član novog Krivokapićevog kabineta! Jer njegov šef ne bi bio Krivokapić već Vučić. Još kada najavljuje da bi čistio Crnu Goru od tajkuna i mafije kao predsjednik AV Srbiju, onda nam jedino preostaje da se molimo, zajedno sa mandatarom, da im Bog u tom naumu pomogne. Jer od Vučića je očito slaba vajda. Tužno za Andriju Mandića. Kakav kraj. Ali, primjera radi, ima i gore. Recimo, Nebojša Medojević. Nego, na njega već ne bih trošio riječi. Osim: Gospode, pomiluj.

A onda, jednog dana, možda već sjutra, kada bezdušni autokrata AV opet procijeni da mu Rajo i Milan više ne trebaju, i odluči da ih kao 2016. pusti niz vodu, oni će potrčati, kao i tada na tajkunske Vijesti, pričajući o njima kao o jedinom ostrvu slobode, gdje mogu saopštiti svaki svoj stav i sve ono što doživljavaju kao progon i nepravdu. Zaboravljajući na minut, dva ili godinu, dvije, da su Miško i Željko, Milovi doušnici, ambasadorske marionete, tajkuni i mafijaši, kreatori nove Vlade, a samim tim i kradljivci narodne volje. Jedva čekamo da se to desi iz dva razloga: Vučićev novi otkaz će za njih značiti spasenje i povratak domovini, dok će im s druge strane, opet pokazati kako su Vijesti jedino ostrvo slobode u besudnoj zemlji. Zbog čega, primjera radi, više od 50 odsto građana vjeruje Vijestima. Za razliku od NSD koju je Andrija Mandić sveo na 3,7 procenata.

Primjera radi, genijalni Amerikanac Filip Rot piše kako se Rouzen Sabat, junakinja romana, “satirala alkoholom iz dva nesporna razloga: zbog svega što se nije dogodilo i zbog svega što jeste”. Ne znam kakve ovo veze ima sa Mandićem i Medojevićem ali, čudo je taj Rot.

Preporučujemo za Vas