DRUGI PLAN

Đevojačka kletva

Sad makar znamo da Dritan Abazović dobija dostojnog suparnika i svi mi koji polako odustajemo od Bečićeve ženidbe možemo se prepustiti novoj dinamici

75932 pregleda 1434 reakcija 172 komentar(a)
Foto: Br. M/funny.pho.to (gov.me)
Foto: Br. M/funny.pho.to (gov.me)

Ovo se ne može reći nježnije: od kad se Nebojša Medojević autovao kao prvak sreza u turnirskom jedenju baklave, na političkoj sceni nije bilo rasnog alfa Pljevljaka.

Ipak, desilo se prošlog petka, epski je zamahnuo ministar Spajić; položio je na astal interkontinentalnu mapu svog seksualnog raspusta od kojeg dobre djevojke podilazi jeza i brid.

Ono što se vidi od prve, milosti neće biti. Spajićev Amor nije debeli deran sa loknom i strelicom već neumoljiva mobilna raketa spremna da zada udarac po dalekim krajevima o kojima pošten svijet zna iz ljubavnih romana.

Ako nekome još nije jasno, red je da prepričam: ministar je najavio novu partiju, a kao dokaz da nije nacionalista iznio spisak ljubavnih podviga, koji se može koristiti i kao smjernica za snimanje reklamnog spota trikotaže Beneton.

Avanture mladog bankara Milojka dobile su političku auru kroz empirijski dokaz da čovjek takvih svjetovnih apetita ne može biti rob jedne vjere i nacije. Kao slasne baklave u tajne ponore Medovog želuca padale su u Mikijev zagrljaj puslice raznih boja i ukusa, o čemu je taksativno izvijestio javnost:

- Indonežanka muslimanka

- Francuskinja (vjera nepoznata)

- Kineskinja komunista

- Japanka budista

Mora se imati na umu da se pravi mužjaci ne hvale glasno, nego to rade kao da neće. Oni ne lutaju selom i raspredaju lovačke priče, već traže ispriku za svoju veličinu, strpljivo vezu kontekst u kome će muška slava buknuti punim sjajem. Tako je i ministar čekao i čekao, ljubio kovčege i nosio brojanicu, sve dok nije orobio nadu nas malobrojnih koji smo mislili da u Milojku živi riječ Ave Justina.

Jok, pokuljalo je pod pritiskom, predugo je mladac trpio pritužbu da je šoven i fanatik posta, pa je domovini sasuo u lice fakat da je od pasa nadolje kosmopolita kakav se nije gledao od kad je narodni genij spojio serdara Jola sa Gretom Garbo.

Tako to biva u svijetu ploti i ljubavnih zanosa, Ines se na kraju predala, počešljala se u nekom boljem hotelu, a Milojko je svoj erotski atlas lišio pjesničkog tona i zavrtio globus tako da ti se od njega učini silikonska sisa pred pucanje.

Pa kakve su to ljubavi, čovječe, kad ih nabrajaš kao platne razrede?! Može neka osjetljiva duša da se pobuni i zapita - nije li tužno od intime činiti spisak, a silne dame instrumentalizovati kao egzotični dodatak polit. agendi i švalerskom kursu?

Ima toga kod Spajića, ne sporim, ali s druge strane, sad makar znamo da Dritan Abazović dobija dostojnog suparnika i svi mi koji polako odustajemo od Bečićeve ženidbe možemo se prepustiti jednoj novoj dinamici i nadmetanju tantričkih energija dva poluboga.

Na smimku sa konferencije za medije jasno se vidi Spajićev napor da se prisjeti svih mogućih kombinacija u kojima je učestvovao, pa se širi spisak exica i misica može očekivati kako kampanja bude odmicala. Crnogorskoj politici dugo je falilo ljubavnika, stranke su se razmnožavale prostom diobom, a veliki je vođa inhibirao mladež. Stoga je krajnje vrijeme da se maštom otisnemo u prostore u kojima Milojko vlada kao žrec one rabote i mira u svijetu.

Ipak, valja biti realan, za potrebe analize ponudiću konzervativnu prognozu i ukazati da još nema naznaka da je Spajić dijelio ložnicu sa Eskimkom, kreolkom ili praktikantkinjom Joruba obreda. Ako Milojko osvane na turističkom vodiču za Indokinu, računam ni to neće biti sramota, dok god vjerski turizam bude jasno odvojen od seksualnog.

Na koncu, poznato je da se kritizerima ne može ugoditi. Prije nego bace kamen neka sagledaju svoje uspjehe i vide jesu li se ikad upisali van rodnog sela. Ako je već morao izdati Kosmet, demohrišćanstvo i srpsku nejač, ministar je to učinio na lijep način, priznanjem kako je meta đevojačkih kletvi, pa još multivjerskih, što im daje težinu na evropskom putu.

Oprostiće voljeni narod, dok god se slava narodnog imena pronosi po svijetu. A oni što čekaju još dokaza da Spajić nije zatucani nacionalista, vjerovatno samo imaju prljavu maštu, pa time i moju naklonost.

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")