ODGOVOR

Neistina Željka Ivanovića

Odgovor na tekst „DPS betonjerka“, autora Željka Ivanovića, Vijesti, 27.09.2022.

8083 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Željko Ivanović laže. Željko Ivanović je u svojoj kolumni pod nazivom: “DPS betonjerka“ uložio veliki trud da da doprinos kompletiranju Ustavnog suda Crne Gore, pravdi i pravednoj državi. U tom svom trudu osvrnuo se i na mene kao kandidatkinju koja prolazi skupštinsku proceduru u toku, sa očiglednom namjerom da svojim neistinitim tvrdnjama nanese štetu i meni i samom procesu izbora. No, sve bi to i moglo da prođe kroz novinarsko sito da nije iznesena velika laž iz koje porističu sve dalje opservacije i ocjene u kolumni ovog tzv. borca za istinu i pravdu, 'lovca na zmajeve'.

Laž je da sam ikada i na bilo koji način učestvovala u donošenju odluke u krivičnom postupku koji je vođen protiv lica koja su nanijela povrede Ivanoviću. Niti sam im odmjeravala kaznu u prvostepenom krivičnom postupku niti je smanjivala u drugostepenom postupku, jer, jednostavno, nijesam bila sudija u tom predmetu. Ovdje se ne radi o eventualnoj grešci Ivanovića već o svjesno i namjerno iznesenoj laži.

I eto, iz te velike laži, proističu i ostale: da sam ja pisala 'dirljiva' obrazloženja te odluke, kao i sve ostale tvrdnje ovog kolumniste: ko je, i kada, slavio ovu presudu, ko je u koga sumnjao i ko će, i kada, u bilo kojem krivičnom postupku te na koji način iznositi svoju odbranu.

Željko Ivanović, očigledno, svoje strahove i frustracije te opsjednutost pojedinim ljudima i članovima njihovih porodica liječi na ovaj način. No, bolest ne bira pa bi mu se i to moglo oprostiti, kada njegov način liječenja ne bi bio javno klevetanje kojim zloupotrebljava novinarsku profesiju i svoju poziciju u Dnevniku Vijesti.

Ovim se svaka moja polemika sa Željkom Ivanovićem završava.

Dragana ĐURANOVIĆ

Odgovor Željka Ivanovića sjutra

Bonus video:

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Kolumne" nisu nužno i stavovi redakcije "Vijesti")